Inici Alcoià Les mascaretes sanitàries no podran passar de 0,96 cèntims per unitat a...

Les mascaretes sanitàries no podran passar de 0,96 cèntims per unitat a les farmàcies

241
0
COMPARTIR

La Comissió Interministerial de Preus de Medicaments ha establert els preus màxima que tindran d’ara endavant les que estan considerades com a un dels elements més necessaris durant les properes fases de la pandèmia: les mascaretes. El seu ús va creixent al ritme en que van sent recomanades en més situacions per a evitar la propagació del virus, especialment entre els assimptomàtics.

Cap d’aquests elements de prevenció podran passar d’un preu de 0.96 cèntims d’euro per cada unitat en el cas de les mascaretes sanitàries. Són aquelles que estan homologades per a ús del professional sanitari, i adscrites a aquest personal, a les persones infectades, aquelles que cuiden d’elles, les que hagen mantingut contacte en les darreres 14 jornades des de la detecció de virus en elles o bé la població de risc.

Cal recordar que el nombre d’aquests dispositius no és ilimitat, pel que es demana a la població que no les compre si no forma part dels grups esmentats. Per a la resta de la població estan les mascaretes higièniques, moltes de les quals ja han sigut repartides per les diferents poblacions. Tant empreses de la zona com particulars les produeixen, i estan recomanades per a aquells casos en que no es puga mantenir la distància de seguretat recomanada. L’organisme que regula els preus del material sanitari preveu establir-ne per a aquestes mascaretes, que en el cas dels grups poblacionals de risc estan sent repartides de forma gratuïta.