Home Alfafara La caiguda d’una paret al col·legi d’Alfafara obliga a desallotjar el centre...

La caiguda d’una paret al col·legi d’Alfafara obliga a desallotjar el centre durant les obres del Pla Edificant

0
SHARE

Alfafara, com tantes altres poblacions de la muntanya alacantina, es troba executant les obres del Pla Edificant. Aquesta iniciativa, llançada per la Conselleria d’Educació per a reformar, ampliar o rehabilitar els centres educatius valencians, programa obres milionàries a la immensa majoria de col·legis i instituts públics. A pesar de les obres, els centres continuen donant classe a diari en la major part dels casos.

El col·legi píublic de la localitat del Comtat està rebent eixos treballs de millora, però que -presumiblement- han provocat destrosses al centre. L’immoble, que data del 1927, ha patit l’enderrocament d’una part de la paret que dona a la part posterior del centre. Una destrossa per la que no hi ha que lamentar danys personals, però que ha provocat que s’haja de desallotjar el centre.

Davant el risc per als alumnes, l’Ajuntament s’ha vist obligat a buscar alternatives per a ubicar als 27 alumnes del centre. Una maniobra que es veurà facilitada per l’arribada de les vacances de Nadal per als escolars. Durant aquest període, el Consistori espera poder consolidar la infraestructura per a continuar donant classe amb normalitat. Mentre tant, Alfafara habilitarà el Centre Social La Mateta per a donar classe.

Aquest centre dona cabuda habitualment a diferents associacions i col·lectius de la població i té capacitat per a albergar diverses aules. l’Ajuntament espera ara a que els tècnics de les obres del Pla Edificant donen el vist i plau per a entrar al col·legi i agafar aquells materials que es necessiten per a continuar les classes.