Home Alcoi Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació...

Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació infantil

0
SHARE

Les Pastoretes, l’acte que enceta la Trilogia de l’Epifania nadalenca alcoiana, han tret al carrer a centenars de persones per a commemorar l’adoració dels pastors al Jesuset a la ciutat d’Alcoi. Es tracta de l’esdeveniment que precedeix a l’arribada de l’Ambaixador Reial i dels Reis Mags de l’Orient, que completen les festes nadalenques a la coneguda com a Ciutat del Nadal.

La ciutat d’Alcoi és una de les que prepara amb més cura les festes nadalenques. Són múltiples les activitats que es desenvolupen a la localitat per a celebrar el Nadal, una de les èpoques de l’any més esperades per majors i menuts. De fet, Alcoi es nomena a sí mateixa la Ciutat del Nadal, basant-se en les activitats úniques que fan d’aquestes festes un esdeveniment únic a la capital de l’Alcoià. El primer dels actes que enceta la Trilogia de l’Epifania alcoiana ja ha tingut lloc, encetant els actes principals del Nadal a la ciutat dels ponts.

Ho ha fet en una jornada que no sol ser massa habitual, el 31 de desembre, ja que aquest acte sempre es celebra el diumenge anterior a la l’arribada dels Reis Mags a una ciutat en la que la seua figura és molt volguda. Les Pastoretes recreen l’adoració dels pastors al Jesuset després dels seu naixement al Portal de Betlem, representat a la Plaça d’Espanya i on culmina aquesta activitat, caracteritzada pels balls tradicionals que posen en escena els diferents grups de ball de la ciutat.

Les Pastoretes donen protagonisme a aquells que fan del Nadal l’època més il·lusionant de l’any, com són els més menuts. Centenars d’ells han participat en un acte que encamina als alcoians a gaudir d’uns dies especials envoltats de la màgia que caracteritza al seu Nadal. El següent pas és el Ban Reial, en que Alcoi rep a l’Ambaixador de ses majestats de l’Orient dins d’un acte que compleix 25 anys i estrena nous trages i incorporacions de personatges el proper dijous 4.

Alcoi s’encamina així cap al moment màgic de la Cavalcada, la més antiga probablement del món, i la més espectacular de quantes existeixen.