Home Alcoi Les Pastoretes, presents a Alcoi des del Preventori a pesar de la...

Les Pastoretes, presents a Alcoi des del Preventori a pesar de la pandèmia de coronavirus

0
SHARE

El primer dels tres actes de la Trilogia Nadalenca alcoiana, el de les Pastoretes, no es podrà dur a terme de forma habitual a la coneguda com a Ciutat del Nadal. La pandèmia de la Covid19 i les mesures per a controlar els contagis ho impedeixen. Però la tradició del Nadal Alcoià és un dels baluards de la idiosincràsia del poble d’Alcoi, que ha posat tot de la seua part per a que l’acte estiguera present aquestes festes a una població que les viu d’una forma ben intensa.

Les Pastoretes i els animals no baixaran per Sant Nicolau fins la Plaça d’Espanya, ni faran la seua ofrena al Jesuset al Betlem allí ubicat. Enguany, les condicions pandèmiques les han obligat a traslladar-se fora del casc urbà per a evitar aglomeracions. Així que els pastorets i pastoretes han pujar fins al preventori per a gravar un vídeo amb el que fer a tot el poble d’Alcoi partícip d’aquest acte. Es tracta del segon més antic dels 3 que composen la Trilogia del Nadal Alcoià.

La proposta naix del Grup de Danses El Carrascal alcoià, que sota cap concepte estava disposat a que les Pastoretes no isqueren al carrer cada com cada diumenge previ a la Cavalcada dels Reis Mags. Tot i que no ho faran presencialment, estaran presents amb un vídeo que escenifica tant els balls com l’acte de l’ofrena al Jesuset en el pesebre, aquesta vegada en un escenari diferent com és el del Preventori alcoià.

Programació especial amb vídeos

Amb una situació sanitària que desaconsella qualsevol acte que concentre persones als carrers, l’Ajuntament d’Alcoi durà a terme el seu Nadal d’aquesta forma. Els principals actes tindran un vídeo adreçat amb el que qualsevol persona podrà gaudir-los d’una forma diferent en una època complicada pel coronavirus. L’acte central de la Cavalcada, l’Adoració dels Reis Mags, també serà difosa en aquest format davant la impossibilitat de celebrar-ho en condicions normals.