Home Educació Les ‘Pedres de la Memòria’ que honren a les víctimes de la...

Les ‘Pedres de la Memòria’ que honren a les víctimes de la barbàrie nazi s’entreguen a Muro el 25 de maig

432
0
SHARE

La vila de Muro serà la seu de l’acte commemoratiu i d’homenatge ‘Construint Memòria’, un esdeveniment que pretén dignificar i posar en valor la lluita per una societat més justa i igualitària que diverses persones de la comarca van tindre en la convulsa meitat del segle passat. Malauradament, i per diverses circumstàncies, els va portar als terribles camps d’extermini nazis durant la Segona Guerra Mundial.

Aquest acte, organitzat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica -i amb la participació i recolzament de l’Ajuntament de Muro- tindrà lloc al Centre Cultural de Muro el 25 de maig a les 19:15 hores. En ell, es farà entrega als familiars de les persones homenatjades i als alcaldes i alcaldesses de les poblacions implicades de les ‘Pedres de la Memòria’, un detall carregat de simbolisme per a recordar a aquests éssers humans que tan precoçment van ser privats de la seua existència.

“És un gran honor per a nosaltres albergar aquest homenatge, un gran recordatori per a les persones de la comarca del Comtat que van patir la desgràcia d’acabar als camps de concentració de l’Alemanya nazi, i que pensem que cal dignificar i posar en valor la seua memòria per tal que aquests fets no tornen a repetir-se mai més”, ha afirmat Kike Pascual, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro.

Els tres murers que desgraciadament van patir aquesta barbàrie van ser Joaquín Calatayud Bas, Vicente Tomás Mogino i Antonio Carbonell Nicolau, “tres joves en la flor de la vida i que els totalitarismes i la desraó humana es van emportar per davant incomprensiblement”, ha conclòs el regidor.

Cal recordar que aquest acte estarà obert al públic en general, respectant en tot moment les actuals mesures i normatives referents a la Covid19.