Home Alcoià Les pimes inverteixen més de 26 milions d’euros en projectes de digitalització...

Les pimes inverteixen més de 26 milions d’euros en projectes de digitalització avançada amb el suport de l´Ivace

0
SHARE
Vista aèria del polígon de La Beniata a Alcoi.

La majoria dels projectes subvencionats per l´Ivace estan liderats per pimes que, per primera vegada, han optat a aquestes ajudes.

Es registra un important creixement de projectes de millora dels controls de producció, que passen d’un 13,6% a un 22,8% del total

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha destinat una mica més de 10 milions d’euros a recolzar els més de 26 milions d’euros (26,5) que les pimes han invertit en projectes de transformació digital avançada.

En total, la unitat d’innovació de l´Ivace ha recolzat en la convocatòria de Digitalitza 2020 prop de 600 iniciatives, amb un pressupost mitjà per iniciativa que frega els 50.000 euros i que es caracteritzen pel seu alt component innovador.

La majoria dels projectes subvencionats per l´Ivace en aquesta convocatòria estan liderats per xicotetes i mitjanes empreses que per primera vegada han optat a aquestes ajudes de l’Institut “amb un elevat percentatge de micro i xicotetes empreses que representen prop del 83% dels projectes secundats” ha assenyalat Rafa Climent

Per al Conseller d’Economia Sostenible i President de l´Ivace, Rafa Climent, les dades són “positives i reveladores de la maduresa digital que xopa a les empreses i de la seua aposta clara i decidida per la innovació”.

Maduresa dels projectes

Un punt en comú dels quasi 600 projectes finançats per l´Ivace en la convocatòria de 2020 és la seua maduresa i modernitat de les iniciatives presentades “les quals segueixen el perfil dels projectes desenvolupats en països tecnològicament capdavanters com Alemanya o Països Baixos” ha indicat Rafa Climent.

En percentatge l´Ivace ha detectat un clar increment dels projectes enfocats a millorar els controls de producció de les empreses aspecte que s’ha vist reflectit en 129 iniciatives, l’el 22,8% del total recolzat, enfront del 13,6% de la convocatòria anterior.

En aquest sentit el responsable de l’àrea d’Economia ha assenyalat que l’objectiu de l´Ivace és mantindre viva la confiança dels nostres empresaris i empresàries i continuar afermant aquesta tendència de sofisticació i innovació en els projectes.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial té previst convocar les ajudes de 2022 a principi de l’any.