Home Alcoià Les poblacions de L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han...

Les poblacions de L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han guanyat més de 850 habitants durant 2020

0
SHARE

El fenomen del despoblament és un dels principals problemes als que s’enfronten moltes localitats, especialment aquelles menys habitades. Una menor població suposa que els serveis que es presten en una determinada localitat deixen de ser rentables. Els seus gestors -com per exemple els bancs o les administracions- decideixen eliminar-los en no traure-li suficient rendiment. Un fet que només fa que agreujar el problema, pel que atraure població és una de les obsessions d’aquest tipus de municipis.

La pèrdua poblacional venia produint-se a diverses poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant els darrers anys, i no sols a les localitats menys habitades. Ciutats com Alcoi havien encadenat una sèrie d’anys en els que la seua xifra d’habitants no feia més que descendir. Dades que indiquen, entre altres problemes, manca d’oportunitats per als més joves, que decideixen emigrar. Però el padrò d’habitants que acaba de fer públic l’Institut Nacional d’Estadística (INE) reflecteix la situació contrària a les comarques de l’interior alacantí durant el passat 2020. Tot i la pandèmia, la zona ha recuperat un total de 858 habitants respecte al 2019, aglutinant una població total a les localitats que composen les comarques de la muntanya alacantina de 138.287 habitants.

La major part d’eixa crescuda poblacional s’ha registrat a Alcoi, que compta en 2021 amb 360 habitants més que en 2020. La segueix Castalla que ha augmentat la seua població en 337 habitants, mentre que Onil n’ha guanyat 93, Ibi 75, Tibi 48 o Banyeres 22. L’augment poblacional es comú a la majoria de poblacions de la zona, incloses Gaianes amb 27; o Cocentaina, amb 9 habitants més. Són poques les poblacions que perden habitants a la muntanya alacantina. Entre elles crida l’atenció Muro, que ha perdut 9 habitants; o Tollos, la localitat més menuda de la província d’Alacant que ara ho és més encara després de passar dels 57 als 35 habitants.

Tot i aquest increment poblacional, localitats com Alcoi o Ibi- les dos més poblades de les comarques- tenen en 2020 menys habitants que fa una dècada. En el cas de la ciutat dels ponts eixa pèrdua és superior als 2.000 habitants, mentre que Ibi també n’ha perdut en la passada dècada, concretament 297.