Home Alcoià Les primeres neus arriben als cims de les comarques aquest passat cap...

Les primeres neus arriben als cims de les comarques aquest passat cap de setmana

810
0
SHARE

El fred està sent una de les notes predominants durant les darreres jornades de la passada setmana i les primeres de la present. Una situació atmosfèrica que aquest passat cap de setmana ha estat acompanyada de l’entrada d’una borrasca. Els dos factors han acabat deixant caure les primeres volves de neu de l’hivern a l’interior de la província d’Alacant, tot i que han sigut testimonials i només als cims més altes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Les precipitacions han caigut en forma de pluja a la major part de l’interior alacantí, superant en algun cas els 10 l/m2, sobre tot cap a la zona del Comtat. Les precipitacions han sigut menors a la Foia de Castalla, on a males penes s’han superat els 3 l/m2. No obstant, a pics com Aitana, Serrella, Menejador o Montcabrer la pluja s’ha convertit en neu davant l’intens fred.

Així i tot, la neu a males penes ha arribat a quallar als cims de la muntanya alacantina, i la ràpida pujada de les temperatures després de les precipitacions de la nit de divendres ha acabat per desfer-la. Els models meteorològics que baralla AEMET apunten a possibles precipitacions en forma de neu que podrien arribar a partir del proper cap de setmana. No obstant, cal esperar per veure l’evolució de la situació durant els dies vinents.