Home Alcoià L’exposició ‘No em toques el Whatsapp’ recorre 10 localitats de la muntanya...

L’exposició ‘No em toques el Whatsapp’ recorre 10 localitats de la muntanya de la mà de la MAC

575
0
SHARE

L’exposició itinerant ‘No em toques el Whatsapp’ arribarà a deu municipis de les comarques de la mà de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) des de maig fins a principis d’octubre. Es tracta d’una col·lecció d’imatges creada per l’IVAJ a partir de les obres guanyadores del concurs de fotografia homònim, dirigit a joves entre 14 i 30 anys i que té com a objectiu la sensibilització i conscienciació de la joventut perquè aprenguen a detectar la violència de gènere.

El Departament de Joventut de la MAC ha coordinat aquesta exposició amb la Xarxa Jove de l’Alcoià i el Comtat, davant la necessitat de promocionar activitats que promoguen la prevenció d’actituds violentes. De fet, diferents estudis realitzats per institucions i organismes especialitzats alerten de la detecció d’un augment de la violència de gènere entre menors d’edat i joves en els últims anys. Per tant, es tracta d’una qüestió que cal treballar com a societat, especialment amb el col·lectiu adolescent i la població jove, amb una aproximació que parteix de les seues pròpies creences i percepcions al voltant de les relacions de parella.

La primera de les ubicacions d’aquesta exposició itinerant serà el municipi de Banyeres de Mariola, del 24 al 28 de maig, a l’espai expositiu del museu. Les fotografies s’exposaran després al CCJ d’Alcoi, del 31 de maig al 4 de juny i, a continuació, al llarg de juny s’instal·laran als municipis de Cocentaina, Ibi i Penàguila. Del 28 de juny al 4 de juliol Gorga acollirà l’exposició que, durant juliol, també passarà per Alfafara, Agres i Alcoleja. Per a tancar la programació, ‘No em toques el Whatsapp’ estarà disponible a l’IES Serra Mariola del 27 de setembre a l’1 d’octubre.