Home Destacats L’iberut Jordi Payà guanya el Campionat d’Espanya d’escalada en categoria sub-18 a...

L’iberut Jordi Payà guanya el Campionat d’Espanya d’escalada en categoria sub-18 a Càceres

154
0
SHARE
Jordi Payà durant la seua participació en el Campionat d'Espanya d'Escalada celebrat a Càceres.

El ventall de modalitats espotives que es practiquen a les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla segueix donant bons resultats. L’orografia de la zona facilita la pràctica de disciplines com, per exemple, l’escalada. De fet, esportistes nascuts a l’interior alacantí han participat aquesta passada setmana en el Campionat d’Espanya celebrat a Càceres. En total han sigut vora 300 els participants en el campionat, els millors de tot el país.

La fita ha guardonat als millors escaladors en blocs i velocitat en edats compreses entre els 14 anys i la categoria absoluta. Un dels grans triomfadors de l’esdeveniment és Jordi Payà, nascut a Ibi i que s’ha convertit en l’actual Campió d’Espanya sub-18 d’escalada en bloc. Ha sigut en una prova en la que ha competit contra 5 escaladors més de la seua edat que, com ell, han superat les semifinals.

Presència del campió olímpic

El d’Ibi ha aconseguit superar dos dels 4 blocs que composaven la prova, obtenint el millor resultat parcial fins eixe moment. Cap dels altres finalistes ha aconseguit superar-lo, pel que Payà ha aconseguit el títol en una competició en la que també ha participat el campió olímpic de l’especialitat, l’espanyol Alberto Ginés.