Home Alcoi L’IES Cotes Baixes inicia una aliança amb un centre educatiu americà

L’IES Cotes Baixes inicia una aliança amb un centre educatiu americà

911
0
SHARE

L’IES Cotes Baixes continua sent un referent per a molts altres centres educatius que veuen en el seu model i programa d’aprenentatge un exemple en el qual fixar-se per a poder posar-lo en marxa a les seues aules. En aquesta ocasió, la professora Natalia Navarro, Directora de Currículum i Instrucció del centre educatiu “One City Preparatory Academy” de Madison, situat en l’estat de Wisconsin ha visitat el centre alcoià per a conéixer de primera mà el model educatiu que Cotes Baixes duu a terme en el “Itinerari Batxillerat Tecnològic-FP Industrial”. Wisconsin és un dels estats més industrialitzats del país i “One City Preparatory Academy” està en un procés de construcció d’una nova escola de Batxillerat i FP que començarà en el curs 22/23 a impartir les seues classes. És per aqueix motiu que s’estan inspirant en diferents escoles referents per a començar el seu projecte.

La docent va contactar amb el centre alcoià per a concertar aquesta visita en la qual s’ha entrevistat amb part de l’equip directiu, professorat i alumnes els qui han traslladat de primera mà les particularitats del seu mètode educatiu que els ha fet entre altres mereixedors de la distinció com a centre Ashoka.

Natalia va manifestar particular interés en la implicació que l’institut ha posat en els últims anys per a comptar amb el món empresarial i oferir als seus alumnes un ampli catàleg d’indústries per a realitzar les seues pràctiques i així obrir les portes al món laboral ja que molts d’ells es queden en l’empresa una vegada acabat aquest període. Un altre dels aspectes que es van analitzar el valor afegit que li aporta a l’alumnat cursar un Batxillerat i una Formació Professional Dual de Grau Superior previ accés a l’a Universitat. En fer l’accés d’aquesta manera, l’alumne té convalidats una part dels crèdits, té experiència laborar real en el sector en el qual s’està formant i una maduresa superior per a poder triar millor els seus futurs estudis. També durant la trobada es van parlar dels projectes i l’aprenentatge per reptes que l’alumnat duu a terme i que van ser objecte d’anàlisi en el documental “Picades contra el Vidre”, en el qual va participar el centre educatiu i que dona veu als centres que estan apostant pel canvi quant a metodologies d’aprenentatge.

El director de l’IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni, ha qualificat la visita de “molt interessant, que es fixen en el nostre centre considerant-lo model en canvi educatiu és molt satisfactori, però sobretot obrir nous horitzons i aliances per a realitzar coses junts en el futur ho és encara més. Ens hem posat a la disposició de Natalia i el seu centre per al que necessiten en aqueixa fase d’implantació de nous mètodes que duran a terme i sobretot per a consolidar alguna experiència educativa entre el seu alumnat i el nostre durant els pròxims cursos ja que la internacionalització és clau per a la preparació de les persones”.