Home Alcoi L’IES Cotes Baixes ofereix un nou itinerari educatiu internacional combinat de Batxillerat...

L’IES Cotes Baixes ofereix un nou itinerari educatiu internacional combinat de Batxillerat Tecnològic i FP industrial

1156
0
SHARE

L’IES Cotes Baixes està desenvolupant un nou itinerari educatiu internacional que combina la formació transversal de Batxillerat Tecnològic i Cicles Formatius de l’àrea industrial. El projecte es du a terme en col·laboració amb el centre educatiu danès Mercantec, la Xarxa FP de l’Ajuntament d’Alcoi i diverses empreses daneses, com la multinacional Grundfos. Es tracta d’una experiència sense precedents en l’àmbit de l’Educació pública en la nostra ciutat, fins i tot a nivell nacional, quant a mobilitat d’alumnat i professors.

Cotes Baixes ha acollit a un equip de 38 estudiants i 7 professors de l’Institut Mercantec, de Viborg, Dinamarca. Durant nou dies han treballat i conviscut amb els alumnes i professors de Batxillerat Tecnològic i Cicles Formatius de l’àrea industrial de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi. A Dinamarca ja existeix un itinerari educatiu d’aquesta tipologia anomenat UEX, que combina tots dos nivells d’aprenentatge. Cotes Baixes, està introduint la mateixa metodologia de treball amb la finalitat de millorar el currículum dels estudiants i oferir-los la possibilitat de complementar la seua formació en l’estranger.

“La nostra intenció és seguir creixent en aquest itinerari internacional. Volem que els nostres alumnes facen pràctiques en les empreses col·laboradores daneses, com la multinacional Grundfos que ens visita aquests dies i que quan tornen a Espanya amb l’experiència adquirida puguen optar a llocs de treball de qualitat. A més, els ajuda a obrir la ment, conèixer altres cultures i formes d’aprenentatge”, ha assenyalat el director de Cotes Baixes, Fernando Sansaloni.

Els alumnes han estat treballant en equips formats per dos danesos i dos alumnes de Cotes Baixes en diversos reptes que han combinat matèria pròpia de Batxillerat Tecnològic amb especialitats dels cicles formatius de Fusta, Arduino (programació 3D), Mecanitzat i Automatització Robòtica. Tots ells han estat coordinats per vint professors, set d’ells danesos, que també han hagut d’aprendre a col·laborar i dirigir el repte de forma conjunta.

La visita ha sigut organitzada juntament amb la Xarxa FP present en 26 ciutats d’11 països europeus i de la qual formen part l’IES Cotes Baixes i la regidoria d’empresa, Formació i Innovació, de l’Ajuntament d’Alcoi. Segons explica Magui Candela, Mobility Manager de l’Ajuntament d’Alcoi, “es tracta d’una experiència vital molt positiva. Un 66% dels alumnes participants considera que les pràctiques que van realitzar en l’estranger han resultat un factor clau per a trobar un treball”. A Espanya, Alcoi és la segona ciutat més activa de la Xarxa FP, per darrere de Barcelona.

Per la seua banda, el director de l’IES Cotes Baixes ha ressaltat que “hem consolidat el nombre d’alumnes que opten per itineraris de ciència i tecnologia. Alcoi sempre ha sigut indústria i el nostre centre treballa per no perdre aqueix arrelament amb el territori i formar als professionals que puguen enfrontar-se als reptes del futur més imminent”.