Home Banyeres L’IES Manuel Broseta de Banyeres desmenteix que els seus docents publicaren el...

L’IES Manuel Broseta de Banyeres desmenteix que els seus docents publicaren el nom d’un l’alumne fals positiu per coronavirus

1038
0
SHARE

Aquesta setmana, el Centre de Salut de Banyeres publicava una informació en la que afirmava que membres del cos docent de l’institut de Banyeres on s’havia detectat un positiu -que després va resultar fals- havien divulgat el nom de l’alumne suposadament infectat. Un fet que ha provocat un al·luvió de crítiques cap al personal del centre i que, en cas d’haver-se donat, suposaria una violació dels drets de l’alumne en quant a la seua privacitat.

L’alarma que s’ha creat a Banyeres ha fet que integrants de la directiva del centre hagen eixit al pas d’unes informacions que consideren falses. Desmenteixen categòricament que cap professor haguera divulgat la identitat de l’alumne en qüestió fora dels canals interns de la Conselleria d’Educació i de Sanitat. Totes dos són les encarregades -juntament amb l’àrea de Salut Pública del Departament de Salut d’Alcoi- de gestionar el control de la pandèmia als centres educatius valencians.

El cas naix d’una confusió dins del propi sistema sanitari de la muntanya alacantina, que va donar per positiu un cas que finalment no ho era. Ho va fer després de que la prova realitzada a l’afectat -i que no era una PCR-, donara positiu. Posteriorment es va descartar el contagi per part del propi Centre de Salut de Banyeres. Des del centre afirmen que la identitat de l’alumne sí va ser divulgada públicament, però no pels docents, sinó per pares i familiars d’altres alumnes. Un comportament que ha derivat en assetjament cap a l’alumne fals positiu per coronavirus, patologia que no ha patit.

El centre ha arribat a rebre cridades des de les conselleries implicades per a conèixer la situació, de la que ja estan enterades. No hi ha hagut que aïllar classes ni contactes, ja que no ha existit contagi entre alumnes de l’institut.