Home Alcoià L’IVACE habilita ajudes per valor de 3M€ amb els que subvencionar la...

L’IVACE habilita ajudes per valor de 3M€ amb els que subvencionar la internacionalització de les pimes

0
SHARE
Un autònom treballant a la seu de la seua pime, en una imatge d'arxiu.

Les empreses de la Comunitat Valenciana poden sol·licitar a partir d’aquest 24 d’abril, les ajudes d’IVACE+i Internacional, amb les quals es dona suport a l’estratègia i l’acció internacional de les pimes de la Comunitat Valenciana. La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha explicat que estes ajudes han augmentat la seua dotació este exercici un 23% per a arribar als 3 milions d’euros.

Es tracta d’unes ajudes “amb les quals donem suport a la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana a través del suport dels gastos relacionats amb processos de consultoria estratègica especialitzada”, ha indicat Montes.

Per la seua part, la Directora General d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que “la novetat en el present exercici és la inclusió dels gastos relacionats amb el servici de suport o acompanyament per part d’experts en qualsevol fase del procés d’internacionalització”.

Estes ajudes de l’IVACE, que tenen finançament europeu a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), complementen les ajudes de la Direcció General d’Internacionalització dirigides a donar suport a tota una sèrie de despeses de les empreses en el desenvolupament del seu procés d’internacionalització la publicació del qual està prevista en els pròxims dies.

Posicionament internacional

Les despeses subvencionades en estes ajudes són els vinculats a consultories estratègiques dirigides a millorar la gestió de la internacionalització de l’empresa i la seua posició competitiva internacional.

Entre les consultories incloses figuren les dirigides a definir o revisar l’estratègia d’internacionalització, les de digitalització de l’activitat internacional, incloent el màrqueting digital canals en línia de comercialització o intel·ligència artificial aplicada a la internacionalització.

Així mateix, es donen suport a les despeses de consultoria estratègica per a la compra pública internacional, la dirigida al creixement sostenible de l’activitat internacional i les que milloren el disseny, desenvolupament i posicionament de la marca en els mercats internacionals.

També s’inclouen despeses de consultoria per a l’expansió en mercats exteriors, amb la possibilitat d’incloure despesa lligada a la constitució de l’empresa en l’exterior i els derivats de la contractació de serveis professionals necessaris per al funcionament de l’empresa en l’exterior -assessorament legal, fiscal i/o laboral, RH, o immobiliari, entre altres-. Les empreses també podran presentar despeses de consultoria associada al finançament internacional o logística.

Requisits

Les ajudes seran de fins al 90% de les despeses elegibles (IVA exclòs), corresponent despeses que s’especifiquen com a subvencionables en la convocatòria, amb un import màxim dels costos subvencionables de 40.000 euros.

L’ajuda està subjecta al règim de minimis, la qual cosa suposa que l’ajuda total de minimis concedida a una única empresa no serà superior a 300.000 euros, calculats entre la data de la concessió d’esta subvenció i els tres anys anteriors.

Les empreses poden sol·licitar estes ajudes en dos trams temporals. El primer termini comença este dimecres, 24 d’abril, i finalitza el 31 de maig. El segon termini va des de l’1 de juny al 13 de setembre. Les empreses interessades poden sol·licitar les ajudes a través de la web de l’IVACE.