Home Alcoi L’IVAM Alcoi proposa una experiència immersiva a través de les arts escèniques...

L’IVAM Alcoi proposa una experiència immersiva a través de les arts escèniques en la seua exposició ‘Un contínuum comú’

301
0
SHARE

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) proposa aquest dissabte en la seua seu d’Alcoi una experiència immersiva a través de les arts escèniques en la seua exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’. La peça és obra de la companyia alacantina El Conde de Torrefiel, que posarà veu i moviment a obres de la col·lecció de l’IVAM.

En la proposta ‘Si el meu cos esta nit parlara’, uns auriculars permeten aïllar de manera individual els visitants per a introduir-los en un espai teatral, guiats per un ambient sonor i la veu de l’actriu alcoiana Anaïs Doménech. La intenció és resignificar l’objecte contemporani, convidar a observar els conceptes de temps i contemporaneïtat encriptats en els objectes que habiten aquesta mostra. En aquesta, peces de diferents procedències i temps convergeixen en un mateix espai, l’IVAM Alcoi, i en un mateix temps, l’obra teatral.

La proposta, que tindrà lloc aquest dissabte 4 de març a l’IVAM Alcoi en dos horaris (11.30 h i 16 h), forma part d’una jornada en què el museu presentarà també la publicació editada amb motiu de l’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’, per part de la seua comissària, Diana Guijarro, a les 17 hores.

El programa es completa amb l’activitat ‘Més enllà de les sales. Descentrar l’objecte’, a càrrec d’Eva Bravo i Tono Vizcaíno. Una visita comentada que busca connexions entre la pràctica arqueològica i la contemporaneïtat, dos termes aparentment contradictoris, però que permeten múltiples trobades, a través d’una selecció de peces de l’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’ i les obres exhibides al Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó.

Les diferents accions, dissenyades específicament per a l’exposició, busquen sumar noves lectures a la mostra, des de la investigació i la mirada dels i les creadores convidades.

Un contínuum comú indefinidament llis

L’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’, que es podrà veure fins al 23 d’abril, s’endinsa en la Col·lecció de l’IVAM per a projectar altres mirades cap a l’àmbit contemporani, convidant a abordar les peces des d’una perspectiva molt més àmplia i complexa. La mostra reuneix un total de 117 obres, entre les quals es poden trobar pintures, fotografies, escultures, vídeo i instal·lació d’artistes com ara Bruce Nauman, Julio González, Sonia Delaunay, Marcel Duchamp, Grete Stern, Dan Graham, Richard Prince o Sanja Ivekovic, entre altres.