Home Alcoi Llancen el primer compost comercial de la CV, gratuït per als veïns...

Llancen el primer compost comercial de la CV, gratuït per als veïns que reciclen residus orgànics a la muntanya

158
0
SHARE

Una de les premisses que estableix l’Agenda 2030 en matèria de tractament de residus és que és imprescindible implantar l’economia circular. Això suposa revaloritzar-los donant-li més vides que la del simple consum humà. Tenint en compte que la fracció de brossa més voluminosa per domicili –i la més cara de tractar- la suposa la fracció de resta, reduir-la és un objectiu primordial. És el fonament de la implantació del contenidor de recollida selectiva de residus orgànics, el contenidor marró, ja actiu a la majoria de localitats de la muntanya alacantina.

Les restes orgàniques seleccionades en origen a cada població han permès que la planta de Pedra Negra, a Xixona, siga capaç de crear el primer compost comercial de la Comunitat Valenciana. Un element útil per a fertilitzar de forma natural camps i jardins que, des d’ara, està a la venda per part del l’empresa que gestiona la planta de residus. Ara bé, tant els ajuntaments que aporten residus orgànics seleccionats en origen com els veïns que formen part d’aquest sistema podran tindre compost de la millor qualitat validada per Sanitat totalment gratis.

Rebaixa de taxes i compost gratuït

La recollida selectiva a cada població dels residus orgànics suposa un important estalvi per a cada ajuntament. Cosa que redundarà en reduccions impositives en les tarifes que cada veí paga en aquest concepte. La ciutat d’Alcoi aporta quasi el 50% del volum d’orgànica que la planta xixonenca converteix en compost. Tant a la capital de l’Alcoià com a la resta de poblacions del consorci està creixent la xifra de veïns que reciclen les restes orgàniques que generen.

La campanya de presentació del compost recorrerà les 37 poblacions del Consorci Terra, els veïns de les quals tindran al seu abast aquest fertilitzant natural que han contribuït a crear.