Inici Alcoi L’oficina d’inserció laboral aspira a fer que 250 alcoians en risc d’exclusió...

L’oficina d’inserció laboral aspira a fer que 250 alcoians en risc d’exclusió troben treball a l’any

363
0
COMPARTIR

Vora 250 persones en risc d’exclusió social podran beneficiar-se dels serveis que ofereix la nova oficina d’inserció laboral inaugurada a Alcoi, i que en els seus primers 5 mesos de funcionament ha format a més de 120 usuaris. Funciona amb fons europeus per a 2019, tot i que l’Ajuntament ha mostrat la seua intenció de fer-la funcionar amb fons propis en el futur. A les seus instal·lacions s’ofereix formació i motivació per millorar les aptituds dels usuaris.

Durant pràcticament la darrera dècada, la crisi econòmica ha llastrat les vides de milers de persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Moltes d’elles, les que menor qualificació tenien, han vist minvades les seues possibilitats de trobar una ocupació degut als problemes formatius que troben. Bona part d’eixes persones estan a dia de hui fent ús dels serveis socials de l’Ajuntament d’Alcoi, que tracta d’oferir-los possibilitats per a adquirir aptituds que els òbriguen les portes d’una ocupació amb la que acabar amb el risc d’exclusió social que pateixen.

La capital de la comarca de l’Alcoià ha rebut finançament comunitari amb el que activar una oficina que concentre els serveis destinats a oferir formació a persones en risc d’exclusió social. Entre agost i desembre de 2018, aquest ens ha facilitat formació a més de 120 persones a la ciutat dels ponts, un 20% dels quals han trobat una ocupació gràcies a la formació rebuda. L’objectiu és que, anualment, l’oficina puga formar a unes 250 persones, a les que oferir una eixida i formació per a que puguen dignificar sa vida mitjançant una ocupació.

La nova oficina funciona gràcies a una subvenció comunitària de vora 147.000 euros per al present exercici de 2019. Unes ajudes que no tenen garantida la seua continuïtat, però que el Consistori està disposat a mantenir en el temps degut a la seua utilitat. L’oficina es divideix en dos àrees: d’una banda, l’apartat de gestió, on treballen 3 tècniques en inserció laboral; i d’altra, l’apartat de formació, on els usuaris del servei reben formació en àmbits com informàtica, motivació o comportament per a facilitar que troben un lloc de treball.

Les instal·lacions de l’oficina d’inserció laboral alcoiana s’ubiquen en el carrer Sant Domènec, molt prop de l’Àgora, i es nodreixen dels usuaris del departament de Benestar Social alcoià.