Home Alcoià Majors de 65 anys, malalts crònics i personal sanitari estan cridats a...

Majors de 65 anys, malalts crònics i personal sanitari estan cridats a vacunar-se contra la grip

1726
0
SHARE

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla enceten des de hui mateix una nova campanya de vacunació contra la grip, un virus que, depenent de les condicions de l’infectat, pot arribar a ser mortal. D’ací que el departament de salut de la muntanya alacantina haja fet a una crida a majors de 65 anys, malalts crònics, embarassades i personal sanitari a vacunar-se quant abans per a restringir la incidència del virus. El moment àlgid dels contagis per grip s’estima entre meitat de desembre i meitat de gener.

L’hivern s’apropa poc a poc a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i amb ell augmenten les patologies derivades de les baixes temperatures. Com és habitual, la Conselleria de Salut Pública ha llançat de nou la campanya de vacunacions per a prevenir la incidència del virus de la grip a l’interior alacantí, un dels punts més freds de tota la província. Unes 21.600 dosis de la vacuna estan llestes ja a l’hospital i els centres sanitaris de la zona, xifra sensiblement inferior a la de l’any passat, però igual a les vacunes administrades en 2017.

El departament de salut ha presentat hui la campanya, que s’enceta de forma immediata a totes les infraestructures sanitàries. Es fa especial referència a la necessitat de que els principals col·lectius de risc es vacunen quant abans, ja que és convenient que tinguen els anticossos abans de que es produisquen els pics més alts d’incidència de la grip. La vacuna pot prevenir situacions que poden acabar de forma dramàtica si l’afectat és major de 65 anys o té alguna patologia crònica.

La campanya passada van ser 3 les persones que van perdre la vida per patologies relacionades amb la grip del total de 40 casos greus registrats. D’ací que el departament de salut cride també a vacunar-se als possibles vectors de dispersió del virus, com el personal sanitari o d’atenció a col·lectius de risc.