Home Alcoi Manuel Gomicia es reuneix amb representants de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la...

Manuel Gomicia es reuneix amb representants de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL

50
0
SHARE

La futura FP passa per la dualització i ha d’anar de la mà dels empresaris. Així ho ha afirmat aquest matí el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim General de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, Manuel Gomicia, que s’ha reunit amb representants de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, coincidint amb la reunió de la Comissió Laboral.

Durant la seua visita, Gomicia ha presentat “La Formació Professional Dual hui a la Comunitat Valenciana”, en què ha exposat el model educatiu a la Comunitat i les novetats del nou Reial Decret i l’ordre de la FP Dual que veurà la llum en uns dies. Entre d’altres canvis importants, s’inclourà als cicles bàsics i hi haurà una major durada dels convenis i millores pel que fa a flexibilitat i temps en les gestions administratives.

La Formació Dual es basa en una major col·laboració directa de les empreses en els sistemes de Formació Professional, participant de manera activa en el procés formatiu dels alumnes, permetent d’aquesta manera, que els alumnes coneguen de primera mà el món de l’empresa, alhora que la formació es adaptada a les demandes dels sectors productius.

En definitiva, estrènyer vincles i esforços entre educació i empresa per afavorir una major inserció laboral de l’alumnat durant la seua formació, com ha assenyalat el director general de Formació Professional.

Manuel Gomicia ha explicat que el nou Reial Decret, la ordre de FP Dual, veurà la llum en uns dies, contempla importants novetats com que s’inclourà a la FB Bàsica dins el model dual. D’altra banda, es millora el tema de la durada dels convenis, que com a màxim serà de el 50% de les hores formació i es facilitarà la burocràcia amb l’administració amb una major flexibilitat a l’hora de dur a terme un conveni i sense límits de temps.

D’altra banda, destaca la figura del prospector, posada en marxa per la Conselleria i encarregat de visitar les empreses i centres educatius “amb la finalitat de difondre el model de la FP Dual que volem a la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, assenyala que “aquest any hem fet un salt important passant de 500 a 1000 convenis”

Amb tot, Manuel Gomicia ha destacat que “entre el Ministeri i la Conselleria estem duent a terme un projecte il·lusionant de la futura Formació Professional, que no té res a veure amb la que tenim en aquest moment. L’FP que tindrem ací passarà per un model en què formaran part l’empresa, els sectors econòmics, l’administració i tot els agents implicats “. En aquest sentit, assenyala que “es contempla alguna cosa que a Espanya no s’havia aconseguit, però que ara crec que és necessari i que és la carrera professional. És a dir, que la formació no acabe en 2 anys i es vaja completant amb diferents competències “. L’objectiu del Ministeri i el de la Generalitat és “intentar aconseguir que prop de el 60% de la població tinga alguna titulació”.

Per la seua banda, el president d’ATEVAL, José Serna, ha mostrat la seua satisfacció assenyalant que “ara tenim davant nostre un projecte gran que contempla moltes de les qüestions que portem temps tenint sobre la taula”.

D’altra banda, el president de Àrea de Formació Laboral d’ATEVAL, Jorge Soler Gil, ha destacat “la importància de tenir en compte la flexibilitat per a les empreses a l’hora de signar un conveni” i s’ha mostrat satisfet amb el nou model de FP.

Comissió laboral de Formació i Recursos Humans

Durant la Comissió de Formació Laboral, presidida aquest matí pel president d’Àrea Jorge Soler Gil, s’han presentat, entre d’altres, dos nous projectes de formació i inserció laboral impulsats per ATEVAL:

– Projecte ATEVAL Vall d’Albaida: empleabilitat Grow Up, l’objectiu és Incrementar l’ocupabilitat en el sector tèxtil, beneficiant, en ambdós sentits, a les empreses, aturats i treballadors actius. Per a això, es posarà en marxa una plataforma destinada principalment a obtenir una base de dades de treballadors formats en diferents disciplines. A través de la mateixa, podran inscriure en ofertes formatives o laborals.

– Projecte Europeu: Erasmus Plus K120. Té com a objectiu, entre d’altres, internacionalitzar l’FP en l’àmbit de l’tèxtil i de el calçat com a instrument per a la millora de les competències educatives i lingüístiques, la millora de l’ocupabilitat i la promoció de la diversitat. A més, de consolidar l’aliança del clúster tèxtil ampliant l’aliança educatiu empresarial i implementar l’ecodisseny i l’economia circular en la producció tèxtil.