Home Beniarrés Menys contagis al Comtat, tot i que Planes té la major incidència...

Menys contagis al Comtat, tot i que Planes té la major incidència de la muntanya amb 3.463 casos/100.000 habitants

554
0
SHARE

Les localitats del Comtat, especialment aquelles menys habitades, han sigut durant tota la pandèmia aquelles que menys contacte han tingut amb el coronavirus. Però, tot i això, quan la malaltia ha entrat en elles ha disparat la seua incidència degut a que, percentulament, cada cas eleva aquest indicador degut a la menor quantitat d’habitants a aquests nuclis. Després del Nadal, la Covid19 ha fet acte de presència a moltes localitats de la zona, encara que, un mes després, vàries d’elles ja s’han lliurat del virus, pel moment.

Cosa diferent ocorre amb les principals poblacions de la comarca, que han seguit aquest passat cap de setmana la mateixa línia que la resta de la muntanya alacantina. És el cas de la capital, Cocentaina, que ha passat de tenir 1.581 punts d’incidència a 1.069. El mateix ocorre a Muro, que ha davallat aquesta xifra dels 1.716 als 1.223. Tot gràcies a la minva en la xifra de nous contagis, que ha passat dels 30 i 20 respectivament del passat divendres als 11 i 14 d’aquest dimarts a les dos principals poblacions del Comtat. La capital comarcal suma 3 noves morts des del passat cap de setmana que eleven la xifra de víctimes de la infermetat a les 33. Muro no ha registrat víctimes en aquesta actualització.

En el costat contrari es troba Planes. Aquest municipi ha registrat durant les darreres setmanes la major incidència del virus de tota la muntanya alacantina, condició que encara manté. Amb 24 casos actius per a una població de poc menys de 700 habitants, registra una incidència 3.463 casos/100.000 habitants. Al Comtat només se li apropa Beniarrés, que té 30 casos actius a hores d’ara per a una incidència de 2.683 punts. Totes dos, tot i això, també han reduït la incidència del virus respecte al passat divendres.