Home Cocentaina Més de 3.000 persones participen en uns participatius Moros i Cristians de...

Més de 3.000 persones participen en uns participatius Moros i Cristians de Cocentaina

1355
0
SHARE

Cocentaina ha posat aquest dilluns el punt final a les seues Festes de Moros i Cristians del 2018 amb els trons i després de quasi quatre intenses jornades en què el municipi ha rendit homenatge a qui és el seu patró des de l’any 1600, Sant Hipòlit Màrtir. Tots els actes han transcorregut amb normalitat i sense incidents al mateix temps que els mateixos han comptat amb el suport de nombrós públic, tant de veïns de la localitat com de visitants procedents d’altres punts del territori valencià o nacional. Des de la Federació Junta de Festes es ressalta el compliment de tots els horaris marcats en els diferents actes i especialment en les Entrades de dissabte passat, una desfilada que va comptar amb una participació de més de tres mil persones i que va finalitzar passades les dotze i mitja de la nit “la climatologia no va influir en el desenvolupament de l’Entrada tot i la intensa tromba d’aigua que va caure a les primeres hores de la vesprada. S’ha tornat a veure com iniciar la desfilada a les set en punt afavoreix que acabe a una hora prudencial i aquest any, on a més dels quatre càrrecs teníem dues esquadres especials, es va poder finalitzar l’acte entrada la mitjanit. A partir de setembre la Junta de Festes i els Caps de Filà avaluarem amb detall tots els actes per estudiar si cal introduir canvis de cara al 2019”, assegura el president de l’entitat, Hipòlit Borràs.

Des de la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina també es fa un balanç positiu del transcurs de la resta d’actes de la trilogia festera com la Interpretació de l’Himne de Festes dirigit per Ramon Garcia i Soler, la Primera Diana, la processó general de Sant Hipòlit Màrtir o la Retreta; una desfilada que segueix sent voluntaria per a les filaes “aquest any només han participat nou formacions i tant la Junta de Festes, com totes les filaes, seguirem treballant per veure noves opcions que ens permeten trobar la fórmula de cara a realçar aquest acte”, assenyala el president.

Finalment Hipòlit Borràs fa menció a l’Alardo i les novetats musicals estrenades el 2018 “s’han disparat més quilos de pólvora que l’any passat i ara els nostres esforços ja se centraran en aplicar la nova legislació de cara a 2019. Les fanfàrries musicals, creades per José Francisco Molina Pérez, han estat un èxit i han tingut una gran acceptació per part del públic. També de cara a l’any que ve perfilarem aquesta novetat que ha contribuït a realçar la declamació de les nostres Ambaixades”, conclou.

Recordar que després de les Festes de Moros i Cristians les filaes reprendran la seva activitat habitual a partir del pròxim mes de setembre amb la celebració de les clàssiques ‘Fueres’ on els festers gaudeixen d’una jornada de convivència en el camp, cases rurals o la platja.