Home Alcoi Més d’un miler de persones visiten la I Fira Comarcal d’FP en...

Més d’un miler de persones visiten la I Fira Comarcal d’FP en Àgora Alcoi

0
SHARE

Més de 1.000 visitants, entre ells, grups de 6é de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de centres formatius d’Alcoi i localitats veïnes, així com estudiants d’altres àmbits formatius, han visitat aquest divendres 5 de maig en Àgora Alcoi la I Fira Comarcal d’FP “Suma’t a la Formació Professional”, que ha comptat a més amb un centenar de persones en l’organització dels diferents estands. Així mateix, la Fira ha sigut accessible a tota la ciutadania.

En la sessió ordinària del Consell de la FP d’Alcoi del passat 28 de febrer es va acordar realitzar una nova edició de la Fira d’FP. En aquesta ocasió, es va decidir dur-la a terme com la I Fira Comarcal d’FP, organitzada pel Consell Territorial de Formació Professional de L’Alcoià i El Comtat, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi.

Així, un total de 15 centres educatius de L’Alcoià i El Comtat i la Foia de Castalla s’han reunit aquest divendres per a oferir als assistents informació sobre tots els perfils professionals disponibles en la zona.

Per a això, els diferents estands s’han organitzat en 20 Famílies Professionals i alguns d’ells s’han vist complementats amb la presència d’associacions i empreses vinculades a la FP. La Fira també ha comptat amb una part institucional en la qual s’ha oferit informació entorn de l’Ocupació i l’FP, formada per la Direcció General de Formació Professional, ACTAIO, LABORA, CEEDCV i CIDA.

La jornada té com a objectiu oferir un aparador de l’àmplia, diversa i atractiva oferta de Formació Professional que existeix en el territori. Ha sigut, a més, una oportunitat per a fer coincidir i permetre la interacció d’alumnat que acudeix a conèixer les diferents opcions d’estudi, amb estudiants de Formació Professional que ja estan cursant cicles formatius i durant la Fira han mostrat, de manera pràctica, en què es materialitzen els seus estudis.

D’altra banda, s’ha pogut comprovar com totes les activitats que es realitzen encaminades a l’impuls i posada en valor de la FP cobren sentit en connectar oferta formativa amb demanda del mercat laboral.

Durant el matí, han visitat la Fira el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manolo Gomicia; l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; el regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda; i el regidor d’Educació, Jordi Silvestre.

Tots ells han destacat que l’FP s’ha consolidat com una via d’inserció d’ocupació de qualitat, que ha d’anar encaminada a cobrir les demandes del teixit productiu del territori.