Home Alcoi Mor l’alcoià Juan Antonio Gisbert, expresident del Port d’Alacant i ex-director general...

Mor l’alcoià Juan Antonio Gisbert, expresident del Port d’Alacant i ex-director general de la CAM

447
0
SHARE

L’ alcoià Juan Antonio Gisbert, president del Port d’Alacant, fins divendres passat, ha mort hui a Alacant a causa d’un càncer contra el que lluitava des de fa un any.

Fou la setmana passada, quan va demanar el seu relleu al càrrec que ocupava al Port d’Alacant.

Juan Antonio Gisbert era llicenciat en Econòmiques i Empresarials, sent premi extraordinari de llicenciatura. Entre el 1984 i el 1985 va ser secretari general de la Caixa d’Estalvis de la Mediterrània (CAM). Com que va abandonar el 1985 per ser director general d’Economia de la Generalitat Valenciana fins al 1987. D’ací va passar a la Direcció General d’Economia i Política Financera fins al 1989, quan va tornar a la CAM.

Des del 1989 al 1992 va ser, de nou, secretari general de la CAM i el 1992 va ascendir a director general, càrrec en què va estar fins al 2001, abandonant llavors l’entitat. A partir d’aquí es va incorporar a la Universitat d’Alacant com a professor de teoria econòmica. El 2004 va passar a ser director general d’Inversions de l’ICO, ja que va deixar el 2008 després de ser nomenat director general de Caixa Rural de la Mediterrània fins al 2012. Entre el 2013 i el 2015 va ser professor d’Entorn Econòmic a Fundesem i d’ací es va incorporar a la presidència del Port, on ha estat fins a la seua mort.

 

Han estat nombroses les persones que han recordat hui a Juan Antonio compartint missatges a les seues xarxes socials; Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana ha recordat al seu amic: “Alicante pierde a un faro. Alcoi pierde a un hijo. Muchos perdemos a un amigo. Descansa en paz, Juan Antonio. Y gracias por todo”.

 Per la seua banda l’Ajuntament d’Alcoi, a través de les seues xarxes socials també ha emés el següent missatge: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi lamentem profundament la pèrdua de l’alcoià Juan Antonio Gisbert. Qui ha estat director general d’Economia i Política Financera de la Generalitat Valenciana, director general de la CAM i president del Port d’Alacant. El nostre més sentit condol a la seua família i amics. El seu estimat poble sempre el tindrà en el record. Descansa en pau.” 

Mentre, l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, també ha volgut dedicar unes paraules: “Lluitador, inconformista, valent, intel.ligent, amic, un gran alcoià. Ens ha deixat Juan Antonio Gisbert, una d’eixes poques persones que sempre fan falta i en la que sempre podies comptar. Un dia molt trist”