Home Cultura Muro busca usos preguntant als seus veïns com volen que siga el...

Muro busca usos preguntant als seus veïns com volen que siga el futur de la zona verda del Batà

256
0
SHARE

A l’estiu del 2020, l’Ajuntament de Muro va invertir més de 200.000 euros en adquirir per al poble la xopada del Batà, una àrea verda en ple centre de la localitat. Aquesta ubicació té una superfície de 2.300 m2 i conforma el principal pulmó verd que existeix al casc urbà murer. Una zona on el Consistori té previst posar en marxa un projecte que permeta donar-li usos responsables i sostenibles a aquesta àrea.

La novetat estreba en que no seran els tècnics ni els polítics municipals els que establisquen les prioritats d’úns de la zona verda. Seran els propis veïns els que ho facen mitjançant la seua participació en un procés participatiu que té com a objecte conèixer què vol ubicar la ciutadania al Batà. Es tracta se sòl dotacional en el que poden ubicar-se diferents infraestructures que, a priori, es dedicaran a l’oci i l’esbarjo de la població.

El procés de propostes en format enquesta està ja actiu des d’aquest dijous 4 de març i estarà disponible fins el 14 del mateix mes. La idea és conèixer quina orientació vol donar-li la població al Batà, començant per la creació d’un parc que pose en valor la xopada que conforma la zona verda. Paral·lelament, es podria escometre la construcció d’algunes infraestructures que respongueren a diferents usos socials -com el cultural o el formatiu-, amb aules per joves o un espai per a concerts i actuacions.

Els resultats de l’enquesta orientaran les propostes municipals dins d’una iniciativa que vol posar de relleu la importància de la veu dels veïns en la configuració del Muro del futur. En qualsevol cas, des del l’Ajuntament de Muro defensen un Batà multifuncional, inclusiu, plural i sostenible.

Aquest és l’enllaç per a participar en l’enquesta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwBb1V01KLQik3Yh7R4JERt-PGPR6lL1K93NKCjG9Yay1pAg/viewform