Home Cultura Naix a Onil la primera patrulla educativa del món per a formar...

Naix a Onil la primera patrulla educativa del món per a formar als xiquets contra el Covid19

0
SHARE

Els xiquets d’Onil compten des d’ara amb uns nous amics. Són els ‘Parapandèmics’, una patrulla de 4 components amb la que l’Ajuntament colivenc vol traslladar consells i pautes de comportament social front al coronavirus als més joves de la localitat. Serà mitjançant divertits vídeos, música i balls com es traslladaran conceptes relacionats amb la prevenció o la higiene front al Covid19. Es tracta, pel que sabem, d’una iniciativa pionera a nivell mundial.

Més de dos mesos de confinament han suposat un sacrifici titànic per a cada individu a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Menció especial mereixen els xiquets, habituats a fer del carrer la seua segona casa i dels amics la millor companyia. Durant 6 setmanes, tots ells han hagut de restar a les seues llars, sense poder eixir i duent a terme tasques escolars de forma telemàtica. Aquest format en torn a les noves tecnologies pareix ser un dels que s’imposarà en el curt termini, hagut compte de que no serà mínim fins a setembre quan reobriran les classes.

Per això, a Onil ha nascut una iniciativa pionera per a educar als joves de la localitat arrel de la pandèmia de coronavirus. Són els ‘Parapandèmics’, 4 agents que lluiten per a evitar que el Covid19 s’escampe per la localitat. Una lluita en la que els menuts colivencs tenen un paper important. Molts d’ells porten ja setmanes eixint al carrer amb el desconfinament, però, per la seua edat, desconeixen molta informació al voltant del virus. Els Parapandèmics els la traslladaran d’una forma divertida i dinàmica amb una iniciativa pionera, pel que sabem, a tot el món.

Les noves tecnologies i el format audiovisual són el canal elegit per a divulgar les aventures dels ‘Parapandèmics’ per a derrotar al coronavirus. Vídeos i publicacions en xarxes són el format amb el que Marieta Mascareta, Amador l’Explorador, Jordiet Lleponet i Quim Metreimig divulgaran conceptes relacionats amb la neteja, la prevenció o les pautes de comportament per a aturar el virus entre els joves de la localitat. L’objectiu no és altre que prevenir nous contagis dins d’un sector poblacional que, degut a la seua edat, no té per què entendre la situació de crisi sanitària actual i els canvis que ha provocat en el seu dia a dia habitual.

Els ‘Parapendèmics’ compten inclús amb una banda sonora composada pel cantautor contestà Andreu Valor i el seu fill Pau. Aspiren a convertir-se en els millors amics dels xiquets d’Onil durant el confinament i l’anomenada ‘nova normalitat’.