Home Destacats Naix ‘Xarxa Muro’, el partit municipalista sorgit de l’escisió dels regidors d’EU...

Naix ‘Xarxa Muro’, el partit municipalista sorgit de l’escisió dels regidors d’EU després de les eleccions municipals

850
0
SHARE

Les eleccions municipals del passat 26 de maig van deparar un resultat inesperat a l’hora de configurar la Corporació Municipal a la vila de Muro. Contra qualsevol pronòstic i amb la idea d’evitar un possible nou mandat de Compromís a la població del Comtat, els regidors del PP van fer Alcalde a Gabriel Tomàs, cap de llista per Esquerra Unida a la població (EU), que va obtenir 2 regidors. Tomàs va proposar llavors un govern de concentració que incloguera a tots els partits.

Però aquesta idea no va sentar gens bé entre les altes esferes valencianes de la formació d’esquerres. Una de les seues màximes als governs locals era no pactar amb forces conservadores, extrem que no estaven disposats a acceptar els regidors de la formació a Muro. Es va encetar llavors una guerra que va acabar amb els dos edils electes per EU a Muro fora de la formació, però ostentan el comandament de la vila murera.

Quasi any i mig després -temps en que Gabriel Tomàs i Kike Pascual han estat registrats com a No Adscrits a pesat d’ostentar l’Alcaldia-, els regidors han presentat la nova plataforma a la que ja pertanyen de forma oficial. Es tracta de Xarxa Muro, una plataforma municipalista allunyada dels partits convencionals, que ha sigut presentada aquesta passat cap de setmant a la localitat.

Ho ha fet amb un notable èxit de públic a la Casa de Ferro murera per a presentar una formació que vol basar-se en la participació ciutadana per a fer política municipal. A ella està convidada qualsevol persona que vullga aportar a la vida municipal, sense una línia ideològica clara més enllà de buscar el millor per a la població. Es tracta d’una formació autònoma allunyada de pressions dels grans partits, afirmen, i que convida a qualsevol veí a participar de la seua acció política en clau municipal.

Aquesta formació serà la que ostente l’Alcaldia de Muro en la figura de Gabriel Tomàs durant els vora 3 anys que resten de legislatura.