Home Destacats Ni mercat interior ni exportacions aconsegueixen fer pujar les vendes del joguet...

Ni mercat interior ni exportacions aconsegueixen fer pujar les vendes del joguet durant el 2018

761
0
SHARE

2018 no ha sigut un any que els jogueters recorden especialment per les vendes que han dut a terme. Ni el consum nacional ni les exportacions han tingut el comportament esperat, i tots dos han caigut una mitjana del 4%. Sols les nines i els ninots d’acció salven la campanya, que tot i això, espera bones sensacions en les primeres fires sectorials internacionals a les que assistiran als jogueters de la Foia, a Hong Kong i Nuremberg.

El Nadal és l’etapa en que un dels principals sectors de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla concentra més de la meitat de les seues vendes. És el sector jogueter, bona part del qual a nivell nacional es concentra en la sub comarca de la Foia de Castalla. Durant la crisi econòmica, els jogueters han passat per una temporada de vaques flaques que ha provocat acomiadaments i tancaments, però també la re invenció d’un producte que es sustenta en la qualitat per a sobreviure als avatars del mercat globalitzat.

A pesar de que els darrers 2 exercicis han sigut positius per a les vendes de joguets, després de que el sector haja superat la crisi econòmica, les dades d’enguany no van pel mateix camí. Ni tant sols les exportacions, que suposen al voltant del 40% de les vendes de les empreses jogueteres, han aconseguit fer de 2018 un any positiu per als jogueters. Tant a nivell intern com en les exportacions s’han produït davallades de consum de vora el 4%, que oscil·len en funció del tipus de joguet. Nines i figures d’acció han sigut els únics productes que han crescut en vendes.

Una vegada tancada la campanya, els jogueters passen directament a la següent, ja que un dels factors diferencials dels productes que s’elaboren a l’interior alacantí es el disseny i la qualitat en la producció. Són alguns dels principals factors que es divulguen en les dos primeres i més importants fires del sector a nivell mundial. La primera d’elles ha tingut lloc a Hong Kong, amb presència de més de 50 empreses que produeixen a la Foia de Castalla. Ara, el sector es prepara per a la Fira de Nuremberg, la més important per als jogueters i que es celebra la propera setmana a la ciutat alemanya.

Els contactes i l’avaluació de tendències en el sector del joguet que es detecten en Nuremberg determinaran part de l’evolució d’un any que comença amb bones expectatives.