Home Alcoi Ocupació hotelera quasi el 100% aquest cap de setmana a la muntanya...

Ocupació hotelera quasi el 100% aquest cap de setmana a la muntanya per la multiplicació d’actes a Alcoi

747
0
SHARE

Pràcticament la totalitat dels establiments hotelers de la comarca estaran complets aquest cap de setmana gràcies a les diferents activitats que tenen lloc a la ciutat dels ponts durant el cap de setmant i que ajuden a la reactivació econòmica.

Aquest cap de setmana Alcoi acollirà diversos esdeveniments esportius i culturals, iniciatives que atrauen gent a la ciutat i a la comarca, fent que pràcticament tots els establiments hostalers hagen comunicat que estaran al 100% els pròxims dies. Totes aquestes iniciatives ajudaran a la reactivació econòmica no només dels establiments hotelers, també de l’hostaleria i el comerç, així com també poden afavorir a les diferents empreses de serveis turístics. A més, cal destacar que a partir de la pròxima setmana amb l’obertura de la Comunitat i la rebaixa de les mesures s’afavorirà la reactivació de tots aquests sectors.

Pel que fa als esdeveniments esportius cal ressaltar que Alcoi serà la seu del X Campionat d’Espanya en grups júniors i quartets i el V Trofeu Ciutat d’Alcoi en grups xicotets i grans de patinatge artístic durant els dies 7 i 8 de maig. En total són més de 1.000 participants que pernoctaran i passaran el cap de setmana a la nostra ciutat. Es portarà a terme en el Pavelló Mútua Levante, a porta tancada, pel que nomès han acudit a Alcoi les persones que competiran i jutges, pel tancament perimetral. En altres ocasions les xifres de persones que venen a Alcoi ha superat les 4.000.

A més hi haurà una altra competició esportiva: la nova pista de BMX ubicada a Trencacaps acollirà el dissabte de vesprada la Copa de la Comunitat Valenciana amb 150 participants i oberta al públic.

Tanca el cap de setmana d’esdeveniments esportius el partit que disputaran el CD Alcoyano i el FC Andorra. El Camp Municipal El Collao acollirà per primera vegada durant la temporada un total de 2.000 espectadors. Serà el diumenge a les 12 hores.

Programació cultural

A més de l’esport, la cultura també estarà present en l’any de la capitalitat cultural d’Alcoi amb diverses iniciatives. Dissabte de vesprada hi haurà 3 concerts totalment diferents. A les 19 hores en el Teatre Calderón, ‘Alma Espanyola’, un concert espectacle que s’emmarca dins de la programació de l’ ‘Asociación de Amigos de la Música de Alcoy’. La Societat Musical Nova d’Alcoi inaugurarà el cicle de concerts d’exaltació de la música festera que aquest any es celebraran en l’Auditori Amando Blanquer, serà a les 19.30h. Finalment a les 20h en l’IVAM CADA Alcoi i dins del cicle de música Rock-Pop, ‘Corrents Continus’ arribarà el moment de Marco Pompero. Tancarà la programació de concerts del cap de setmana l’Agrupació Musical Serpis, diumenge a les 11 del matí, en l’Auditori Amando Blanquer.

Campanya de turisme

A banda de totes les activitats, l’Ajuntament d’Alcoi ha desplegat el seu pla de màrqueting anual coincidint amb la flexibilització de les mesures anticovid promogudes per la Generalitat per a la Setmana Santa. La campanya -que abasta tot el període primaveral- pretén posicionar la ciutat com un destí segur i de qualitat, que a més ostenta la Capitalitat Cultural valenciana en 2021. Aquesta campanya ja va donar els seus fruits a la Setmana Santa, quan va augmentar un 38,75% els visitants de la Comunitat Valenciana a la Tourist Info respecte a 2019.

“Aquest cap de setmana tenim esdeveniments esportius del més alt nivell que han fet que els establiments hotelers estiguen complets, i la pròxima setmana seguirem amb un altre esdeveniment, completant a més amb una programació cultural molt variada. Des de l’Ajuntament treballem perquè Alcoi siga la seu de diferents esdeveniments tant culturals com esportius d’alt nivell, que atrauen públic que no només ve a veure les activitats, també dorm, menja i compra a la nostra ciutat, reactivant sectors que ho han passat molt malament a causa de les mesures que s’han pres per tractar de frenar l’expansió de la Covid19”, ha explicat el Regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.