Inici Destacats Onil apel·la a diversificar el seu teixit productiu i orienta als empresaris...

Onil apel·la a diversificar el seu teixit productiu i orienta als empresaris amb una jornada formativa

437
0
COMPARTIR

El teixit productiu de la Foia de Castalla, i especialment d’Onil, necessita diversificar la seua producció per a afrontar millor els reptes del futur. És una de les línies d’actuació municipals per a millorar l’estat de la indústria colivenca, històricament lligada a la producció de nines. Per a aconseguir-ho, una jornada ha abordat temes com la gestió de l’empresa familiar, la innovació, la sostenibilitat i la ciberseguretat. Tot amb experts en la matèria i amb la guinda de la xerrada motivacional del famós Víctor Küppers.

Les fluctuacions del mercat globalitzat actual i el fet de que l’economia capitalista té un clar caire cíclic provoquen moviments dins del món empresarial. Una crisi econòmica com la passada pot afonar desenes d’empreses a una zona com l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les que menys esforços han dedicat a diversificar la seua producció per a abastir altres mercats amb altres productes tenen més difícil capejar el temporal. Cíclicament, els diferents sectors també passen per alts i baixos, de forma que tots han de tenir present l’actualització constant.

És un dels punts importants que s’han posat de relleu durant la celebració de la II Jornada Empresarial que han convocat l’Ajuntament d’Onil i la patronal de la Foia, IBIAE. La vila de les nines ha estat històricament lligada a la producció joguetera, i de fet les nines són el producte que més creix dins d’aquesta vessant productiva. No obstant, tenint en compte els indicadors, des del Consistori insten a les empreses a diversificar la seua producció per a millorar l’estat en que es troben. Una situació també aplicable als proveïdors de les mateixes arrel del coronavirus.

La jornada empresarial celebrada a la localitat de la Foia vol donar eines a les empreses per a encarar millor els desafiaments que depara el futur. Com millorar la sostenibilitat amb renovables, el tractament de la gestió a una empresa familiar, la ciberseguretat o la innovació han sigut els quatre pilars de la jornada. Com a colofó final, una xerrada motivacional a càrrec del famós conferenciant Víctor Küppers, que ha omplert l’auditori del Centre Cultural Eusebio Sempere colivenc.

L’interès suscitat per la jornada fa preveure més edicions en el futur a una localitat que dona passos per a créixer industrialment més enllà del món jogueter.