Inici Cultura Restauradors de la UA consoliden el Pou del Barber d’Ibi, ubicat a...

Restauradors de la UA consoliden el Pou del Barber d’Ibi, ubicat a les faldes del Menejador

608
0
COMPARTIR

El Grup d’Investigació en Retauració Arquitectònica (GIRA) de la Universitat d’Alacant (UA) esta duent a terme des del 2018 treballs per a restaurar el Pou del Barber. Es tracta d’un dels pous de neu més grans de terme iberut, i es situa en la cara sud del parc natural de la Font Roja, a poca distància del pic del Menejador. La infraestructura es troba degradada pel propi desgast del temps i amenaçava amb caure en terra.

Els treballs que el GIRA esta duent a terme passen per consolidar l’estructura de la cava de 9 metres de diàmetre. Tant la cúpula com els murs tenien alguns problemes deguts al repartiment del pes de la bòveda. Altra de les prioritats és retornar-li l’aspecte més proper al que tenia originalment, ja que aquest suposa una de les restes d’un negoci històric de la població com és el del gel.

Tot i que la col·laboració entre Ajuntament d’Ibi i UA va començar en aquest tema al 2018, no ha sigut fins el mes de novembre quan s’han dut a terme de forma més evident. El pou està a hores d’ara consolidat en quant als clavills que el perjudicaven i s’ha retirat la terra i la coberta vegetal que l’havia colonitzat. També s’han adequat es voltants, incloent la senda d’entrada i la casa del geler que treballava la cava.