Home Destacats Onil augmenta l’índex de reciclatge en un 30% en 2018 i enceta...

Onil augmenta l’índex de reciclatge en un 30% en 2018 i enceta campanya amb els més menuts

0
SHARE

La vila d’Onil ha experimentat durant el darrer any un augment de la xifra de residus reciclats xifrat en el 30%. Els seus veïns s’han bolcat en la conservació del medi ambient mitjançant la iniciativa europea que obliga a reciclar abans de 2020 la meitat de tots els residus que es generen als països del vell continent. A més, la vila de les nines ha encetat una campanya per a conscienciar als més menuts que durant les vacances gaudeixen de les escoles d’estiu municipals.

Cada dia que passa són més i més preocupants les notícies que parlen de l’extrema contaminació que el planeta Terra està patint a mans de les activitats humanes. La generació de residus no deixa d’incrementar-se a totes les societats, i també els mètodes per a reduir eixos residus, la immensa majoria dels quals acaba en els fons dels oceans o sota terra en algun abocador. Europa, conscient del terrible futur que s’aveïna de continuar les coses així, obliga a tots els països que la composen a reciclar en 2020, al menys, el 50% dels residus que generen.

A bona part de les poblacions de la muntanya alacantina, els consorcis de residus que gestionen les deixalles ja s’han posat mans a l’obra per a incentivar el reciclatge. Un exemple és Onil, que en 2018 ha augmentat la quantitat de residus dipositats en els contenidors de reciclatge en un 30% respecte a l’any anterior. La localitat té un ecoparc fixe en una de les seues zones industrials, al que des d’ara se li afegirà, un dia a la setmana, altre mòbil en ple centre urbà. L’objectiu és que l’indicador del reciclatge no deixe de créixer degut a la implicació dels propis veïns.

La conscienciació és altra de les tasques subratllades tant per l’Ajuntament d’Onil com pel Consorci Crea, que tracta els residus de les poblacions de la Foia de Castalla a excepció d’Ibi. En el cas de la vila de les nines, tots dos ens han encetat una campanya per a que els més menuts de la localitat, matriculats en les escoles d’estiu, siguen conscients de la importància del reciclatge per a minimitzar el dany al planeta. La idea és que entenguen que la Terra és l’única llar de la Humanitat, i cal conservar-la per a garantir el futur que ells protagonitzaran.

La campanya es farà extensible als centres educatius de la població amb l’inici del nou curs lectiu després de les vacances.