Home Cultura Onil convoca la segona Fira de la Nina per als dies 8,...

Onil convoca la segona Fira de la Nina per als dies 8, 9 i 10 de desembre i amplia la programació d’activitats

0
SHARE

Els dies 8, 9 i 10 de desembre Onil celebra l’exposició d’empreses fabricants de nines més esperades de cara a Nadal. El municipi es convertirà en l’epicentre de les nines durant la 2a Fira Nines Onil, un esdeveniment que atrau aficionats i famílies de tota la comarca i la Comunitat Valenciana i que reuneix entusiastes de totes les edats per compartir el seu amor per aquestes adorables companyes de joc.

L’Ajuntament d’Onil, en coordinació amb les empreses fabricants de nines i el comerç local d’Onil, aposten per una agenda plena d’activitats, alhora que ofereixen als visitants l’oportunitat de descobrir les darreres novetats de nines, així com de tot un desplegament de tradició, gastronomia i productes nadalencs.

Els assistents gaudiran d’activitats interactives, com ara tallers de dolç, de mantegades i galetes nadalenques realitzats per l’Associació d’Mestresses de Casa d’Onil; i per als més petits es realitzaran tallers infantils impartits per Racó Franklin, que proporcionaran una experiència pràctica i educativa per a menors i adults per igual. També hi haurà un taller de torró realitzat per l’Associació OJE i un altre de reciclatge ‘Crea el teu moneder’ impartit pel Consorci Crea.

Tradicions colivenques i música

Així mateix, hi haurà una demostració a la Plaça Sant Vicent, amb el Taller Escultor de Nines per Pere Maura i un Taller de Fatxos a la Serra d’Onil, gràcies al Centre Excursionista Colivenc. La Fira Nines d’Onil també tindrà actuacions musicals, com la de Manolo Marín, Dani Miquel, el Grup ‘Super Hits’, Daniel Álvarez, Christmas Dance amb Maria Rajo, la Xaranga El Xatet o Imaginalia, Paula Garrigós, entre d’altres.

També comptarà amb campionat de futbolí, contacontes, un bingo nadalenc, fotomató, gimcana nadalenca, photocall i xocolatada popular. La Regidora de Fires Comercials, Cristina Tango, ha manifestat que “la 2a Fira Nines d’Onil és una trobada familiar, plena d’activitats per a tota la família, que cerca unir en aquestes dates tan assenyalades, il·lusió, a més de donar valor a un dels teixits econòmics més importants del nostre municipi , la fabricació de nines”.

Igualment, durant la fira hi haurà visites guiades amb la Ruta de Betlems i al Museu de la Nina i es podrà gaudir del consolat dels Reis Mags i el Palau del Marquès de Dos Aigües.