Home Destacats Onil programa activitats per a reivindicar el 26 d’abril com a Dia...

Onil programa activitats per a reivindicar el 26 d’abril com a Dia del Xiquet i Ibi es suma a la iniciativa

178
0
SHARE

La Fundació Créixer Jugant -depenent de la patronal joguetera AEFJ- va llançar uns mesos enrere la proposta per a establir el Dia del Xiquet. La proposta -que ha sigut remesa al Govern central i que, pel moment, no té resposta- ubica aquesta efemèride el 26 d’abril. La idea és atorgar el protagonisme als xiquets en una jornada que pose en valor les seues necessitats educatives i socials, amb una elevada càrrega per al joc com a element configurador de la seua personalitat futura.

Són molts els ens que s’han sumat a aquesta campanya, incloent diversos ajuntaments de la muntanya alacantina. És el cas dels d’Ibi i Onil, dos de les localitats que mantenen un estret lligam amb la producció joguetera nacional. Totes dos consideren fonamental reconèixer els drets dels xiquets -entre els quals es troba el joc-, més encara després del seu bon comportament durant les fases més dures de la pandèmia.

En el cas colivenc, el Consistori ja ha programat activitats centrades en els més joves per al proper 26 d’abril. Es tracta de jocs i entreteniment que es duran a terme en 3 localitzacions diferents: el Centre Cultural Eusebio Sempere, el Parc Balcó de la Foia i la Plaça d’Espanya. És imprescindible reservar places per a seguir les mesures de protecció contra la Covid19 en unes dates en les que Onil estaria celebrant les seues Festes de Moros i Cristians.

En el cas d’Ibi, els establiments comercials reduiran els preus dels productes adreçats als més menuts i els museus tindran entrada gratuïta per a ells.