Inici Onil Onil recorda als propietaris de canalitzacions fluvials o de reg l’obligació de...

Onil recorda als propietaris de canalitzacions fluvials o de reg l’obligació de mantenir-les en condicions

231
0
COMPARTIR

El temporal ‘Glòria’ que va colpejar a principis d’any a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla va causar múltiples destrosses a bona part de les poblacions i infraestructures de la zona. La muntanya alacantina es caracteritza per una orografia irregular, plena de valls i muntanyes, pel que les precipitacions torrencials poden adquirir una capacitat d’arrossegament de restes superior a altres localitzacions.

Eixes restes que arrossega la pluja poden taponar les escapatòries naturals de l’aigua, i també les aritificials creades per la mà de l’home. Entre elles es troben les canalitzacions de reg, moltes de les quals pertanyen a comunitats de regants. Són aquestes les que tenen la resposabilitat de netejar i mantenir aquestes infraestructures per a evitar problemes en cas de precipitacions com les de ‘Glòria’.

A la vila d’Onil existeixen diferents comunitats de regants a punts on brolla l’aigua al terme municipal, ubicades a zones com l’Arcà, Fabanella o La Cava. Ara, l’Ajuntament ha fet públic un bàndol en el que recorda a aquestes comunitats de regants que és la seua responsabilitat mantenir les canalitzacions netes per a evitar mals majors. Tot després de que el Tribunal Suprem haja sentat jurisprudència -juntament amb les audiències provincials- a l’hora de qui té les responsabilitats en quant al manteniment d’aquestes infraestructures. Algunes d’elles són gestionades per les confederacions hidrogràfiques.