Home Alcoià Plantegen obrir els col•legis per a oci infantil que permeta compaginar el...

Plantegen obrir els col•legis per a oci infantil que permeta compaginar el treball als pares

2117
0
SHARE

Els municipis valencians agrupats en la FVMP han mantingut una videoconferència amb el Consell, al que li han plantejat mesures per a millorar el compaginament de la vida laboral i familiar durant el confinament. La proposta, formulada per l’Alcaldessa de Cocentaina, passa per obrir els centres escolars amb limitacions  d’aforament per a oferir oci als menors que no puguen ser atesos pels seus pares degut al treball. La idea és que és preferible tenir-los així que cuidats pels avis, sector poblacional de risc pel coronavirus.

Aquest passat cap de setmana s’ha donat un pas endavant en quant a un cert retorn a la normalitat. Una normalitat que, segons es ve avisant, no tindrà massa a veure inicialment amb el dia a dia de qualsevol persona abans de l’arribada de la pandèmia de coronavirus. Des d’aquest diumenge 26 d’abril, milers de menors de 14 anys han pogut tornar a gaudir del carrer i l’aire lliure, tot i que amb restriccions que no en tots els casos s’han complert. Un fet que pot posar en risc els avanços que quasi mes i mig de confinament ha aconseguit respecte a la incidència del virus.

No obstant, altra de les llacunes de la nova situació té a veure amb el retorn al treball. La majoria dels sectors a excepció de l’hostaleria, el turisme, la cultura i l’oci, ja estan operant de nou. Però molts dels treballadors també són pares de família, que no poden portar als seus fills al col·legi. Per això, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i per veu de l’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, han llançat una proposta a Generalitat. Passa per obrir els col·legis amb finalitats lúdiques, possibilitant així conciliar treball i família sense posar en perill als avis.

Aquesta és una de les principals mesures proposades per les localitats valencianes per a permetre el treball als pares sense posar en risc a les persones majors ni desatendre als menuts. Un fet que es faria seguint mesures com la distància social mitjançant una reducció de la capacitat dels centres escolars. Igualment, seria aplicable únicament a menors que no tingueren possibilitat de ser atesos per un adult no inclòs en els grups de rics pel Covid19. I tot en el marc del desconfinament encetat pels menors i que, en funció a les taxes de nous contagis, podria aribar aquesta mateixa setmana amb la possibilitat de fer esport a l’aire lliure.

L’Alcaldessa contestana ha sigut l’encarregada de traslladar al President Ximo Puig les demandes dels municipis valencians en quant a indústria. Arribada d’ajudes i permís per a atorgar-les a nivell municipal, test massius per als treballadors o allargar les ajudes més enllà d’enguany són algunes de les propostes.