Home Destacats Playmobil acomiada al 30% del seu planter a Onil, on només deixarà...

Playmobil acomiada al 30% del seu planter a Onil, on només deixarà una nau industrial per a logística

1164
0
SHARE
Els coneguts clics de Playmobil damunt d'un Ferrari.

Al mes de maig, els vora 70 treballadors que conformen el cols laboral de la fàbrica Playmobil a Onil coneixien una informació preocupant. La direcció d’aquesta mercantil -una de les principals marques jogueteres històriques de la Foia de Castalla- comunicava la petició d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) per motius econòmics i productius que, en un primer moment, afectaria a uns 40 operaris.

Des de llavors, els representants dels treballadors en l’empresa i la pròpia direcció van encetar un període de negociacions que ha acabat fa escases jornades. Una negociació que ha requerit de moltes hores, i que finalment comportarà l’acomiadament de 26 treballadors. D’entre ells, 8 comptem amb més de 58 anys, pel que se’ls aplicarà una prejubilació. La resta passaran a formar part de les llistes de l’atur.

Un dels principals punts de xoc en la negociació l’han suposat les compensacions per als treballadors acomiadats. Finalment, els representants sindicals han aconseguit que el pagament es faça per un poc menys del màxim estipulat, apropant-se els dies per anys treballat a cobrar al màxim que preveu la legislació per un acomiadament improcedent. Una mínima part del planter de Playmobil a Onil és la que restarà a les instal·lacions que es mantindran en la seua ubicació actual, i que seran destinades exclusivament a logística.

La producció es trasllada a l’estrager

L’àrea de producció de Playmobil que fins ara operava en Onil serà traslladada per la direcció -d’origen alemany després de la compra de la joguetera colivenca- a Bulgària i Malta, on els costos de producció són notablement menors que a Espanya. Ara bé, aquest trasllat pot tindre conseqüències per a algunes empreses de la vila de les nines que duien a terme part de la producció de la mercantil com a indústries auxiliars.