Home Alcoià Polítiques Inclusives dota a 227 centres assistencials de tota la Comunitat amb...

Polítiques Inclusives dota a 227 centres assistencials de tota la Comunitat amb purificadors d’aire contra la Covid19

1070
0
SHARE
Centre Ocupacional Sant Pasqual d'Ibi, que atén a persones amb diversitat funcional.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha distribuït un total de 1.212 equips purificadors d’aire en 227 residències i centres assistencials dependents de la Conselleria amb un total de 16.109 persones usuàries, per tal de protegir els col·lectius més vulnerables de la societat enfront dels contagis per coronavirus. El director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, ha explicat que aquests dispositius “són imprescindibles davant la necessitat de disposar d’espais interiors amb aire net lliure de partícules, bacteris i virus, disminuint així el potencial de risc d’infecció de les persones usuàries dels centres per la càrrega vírica en l’ambient”.

Enric Juan ha recordat que moltes de les persones usuàries dels centres assistencials “poden patir patologies prèvies que les fan més vulnerables davant la Covid19″, a més que a hores d’ara es desaconsella obrir contínuament les finestres per renovar l’aire de forma indiscriminada, ja que necessiten estar en un ambient controlat de temperatura i humitat. Per això, la Conselleria ha instal·lat aquests dispositius en els centres assistencials dependents de la Generalitat, amb l’objecte de millorar la qualitat de l’aire interior dels edificis on s’allotgen les persones usuàries i treballen els i les professionals en situació de risc davant la pandèmia”, complementant la ventilació dels espais habitables amb sistemes d’ultrafiltració d’aire per a la seva desinfecció.

Els equips subministrats en xifres

Per al finançament d’aquesta iniciativa, la Conselleria ha adjudicat el subministrament de 1.212 equips per un valor de 1.290.537 euros. Dels 227 centres en què s’ha instal·lat aquests purificadors, 84 són d’atenció a persones majors -31 a Alacant, 15 a Castelló i 38 a València-; 61 són centres d’atenció a persones amb diversitat funcional -14 d’Alacant, 11 de Castelló i 36 de València- i 19 són centres d’atenció a dones -5 a Alacant, 5 a Castelló i 9 a València-.

Així mateix, 43 dels centres estan dedicats a l’atenció a la infància i adolescència -13 a Alacant, 12 a Castelló i 18 a València- i 20 són d’atenció a el conjunt de la població -7 a Alacant, un a Castelló i 12 a la província de València-.