Home Alcoi Presentat el pressupost alcoià valorat en més de 70 milions d’euros

Presentat el pressupost alcoià valorat en més de 70 milions d’euros

0
SHARE

La pròxima setmana es convocarà el Ple pel debat i aprovació del Pressupost Municipal d’Alcoi.

El pressupost per aquest any consta de 62 milions, als que cal afegir 8,5 milions d’euros en finançament via préstec per assolir inversions a la nostra ciutat, quantia que es veurà notablement incrementada per les generacions de crèdit provinents de subvencions concedides principalment d’altres administracions.

A hores d’ara, l’Ajuntament ja ha generat 21,5 milions per aquest concepte que s’incorporaran al present pressupost una vegada aprovat, arribant a una suma de 92 milions d’euros.

Un total de 30 milions en aquest moment en inversions, sent el més inversor de la Història Democràtica d’Alcoi.

6,5 milions en Polítiques Socials amb un augment d’un 15% respecte a l’any 2022.

Les Polítiques de promoció de l’ocupació, augmenten un 32%, augmentant també un 8% en seguretat i mobilitat, un 12% en matèria de medi ambient, un 18% en esports i un 7% en educación. L’augment previst per a indústria i energia és d’un 348%, al cas de comerç i pimes  4,5 milions enfront de pressupostos que solien arreplegar 1,2 milions.
Al cas del manteniment, augmenten les previsions destinades a benestar comunitari -clavegueram, brossa aigua, neteja viària, enllumenat- en un 21%, en l’enllumenat suposa un augment del 179%. Es complementen amb les inversions derivades.

Des del consistori alcoià han explicat que es convoca el Ple 15 dies abans d’eleccions i no s’espera perquè les Entitats Socials, Esportives o Culturals puguen signar els diferents convenis, ja que per fer-ho el pressupost ha d’estar aprovat, a banda de per què així també es podrà posar en marxa l’Oficina d’Atracció d’Inversions a la ciutat d’Alcoi i han afegit que “en definitiva facilita la gestió a la propera corporació, ja que si no s’aprovara abans d’eleccions, segurament fins a setembre no es podria aprovar i així es garanteix el normal funcionament de l’Ajuntament d’Alcoi.”