Home Destacats Prop de 1.100 esportistes fan créixer el Memorial José Manuel Zambrana d’Ibi...

Prop de 1.100 esportistes fan créixer el Memorial José Manuel Zambrana d’Ibi amb objectiu solidari

0
SHARE

Des de l’any 2013, la vila d’Ibi acull un dels esdeveniments esportius que més ha crescut a l’interior de la província d’Alacant durant els darrers temps. Des de la seua primera edició, el Memorial José Manuel Zambrana recorda la figura del que va ser un dels grans noms de l’atletisme a la localitat. La seua prematura mort va provocar que la seua família s’haja bolcat des de llavors en recordar la seua figura i cridar als esportistes de la zona a participar en un esdeveniment que té caràcter solidari.

A més, el Memorial Zambrana resulta una de les proves més ràpides del calendari a tot el Llevant. El seu circuit, sense massa desnivell, fa accessible que corredors de talla mundial participen en la prova iberuda, ja siga per a entrenar o per a batre el rècord bé dels 5K o dels 10K en que es disputa. Enguany la victòria ha sigut per al jove ugandès Martin Kiprotchi, que s’ha quedat a 30 segons del rècord. En la 5K, el guanyador ha sigut l’orientador colivenc Àlvaro Garcia.

Lluita contra el càncer infantil

La prova ha crescut en més de 150 corredors des de la passada edició, superant les 1.100 inscripcions. Ho ha fet, a més, amb una finalitat solidària, ja que cada dorsal inclou un donatiu per a l’Associació ‘Pedalejant amb Ainhoa’, dedicada a fomentar la investigació contra el càncer infantil.

El Memorial José Manuel Zambrana atrau a competidors de tota la província d’Alacant, així com a integrants de clubs del seu entorn. Inclús famílies senceres participen en ell, ja que res disputa en múltiples categories.