Home Destacats Puig crida a adquirir productes valencians per a donar suport als jogueters...

Puig crida a adquirir productes valencians per a donar suport als jogueters i torroners a la muntanya

797
0
SHARE

Les localitats d’Ibi i Onil, que concentren 1/3 part de la producció joguetera espanyola, han rebut aquest dijous el suport de la Generalitat Valenciana cara a la campanya de Nadal. El propi President del Consell, Ximo Puig, ha cridat a la societat valenciana a adquirir aquests productes fabricats a la Foia de Castalla per a ajudar a un sector estratègic a la Comunitat. Tot al temps que ha alertat de les condicions pandèmiques que poden donar-se aquest Nadal a pesar de l’avançament de la campanya de vacunació contra la Covid.

El Nadal suposa una de les dates assenyalades al calendari de la immensa majoria de poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En elles es produeixen alguns dels productes estrella d’aquesta festivitat, molt arrelada a la zona. Entre ells es troben els joguets que es fabriquen a la Foia de Castalla o el torró de Xixona. Tots dos han rebut hui el suport explícit de la Generalitat Valenciana amb la visita que el President Ximo Puig ha dut a terme a les localitats d’Ibi, Onil i Xixona.

Ha sigut en el transcurs d’una visita en la que el mandatari autonòmic ha recaptat l’opinió i les sensacions d’aquests sectors, que tenen la seua temporada alta durant les dates que precedeixen al Nadal. Puig ha passat per la terra torronera abans de visitar Ibi, una localitat on va nàixer la producció en massa de joguets al segle XX. El President de la Generalitat Valenciana ha cridat als valencians a adquirir aquests productes elaborats a la Foia de Castalla. Les localitats d’aquesta sub comarca de l’Alcoià concentren el 40% de la producció joguetera nacional.

Puig també ha fet una crida a tota la societat a l’hora de tenir cura respecte a la propagació del coronavirus en les dates nadalenques. La situació tendeix a empitjorar, i tot i l’anticipació de les dates previstes per a encetar la campanya de vacunació, el President de la Generalitat ha alertat de que la pandèmia no està, ni molt menys, superada. Un fet que ha portat als jogueters a incidir més si cal en la consideració que busquen per a aquests productes com a bàsics cara als propers mesos.

El mandatari autonòmic ha conegut durant la visita tant el Museu Valencià del Joguet a Ibi–que compleix enguany el seu 30 aniversari- i el Museu de la Nina a Onil, dos de les principals infraestructures museístiques de la muntanya alacantina.