Home Alcoi Puig presenta el pla de vacunació masiva de la Generalitat als Alcaldes...

Puig presenta el pla de vacunació masiva de la Generalitat als Alcaldes dels municipis més grans

549
0
SHARE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una reunió de treball per videoconferència amb els 16 alcaldes i alcaldesses dels municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També hi han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix. Cal recordar que Alcoi es l’únic municipi de la comarca de l’Alcoià i El Comtat que està inclós en aquest grup.

Entre altres temes, el president de la Generalitat i la consellera de Sanitat han traslladat als alcaldes i alcaldesses el Pla de Vacunació Massiva dissenyat pel Consell, en el qual es defineixen els espais i el procés d’immunització.

El Pla de Vacunació s’ha elaborat a partir d’un escenari que preveu administrar a partir d’abril 400.000 dosis setmanals, una xifra que finalment s’ha d’ajustar als subministraments definitius. Es vacunarà a 161 municipis.

Per desenvolupar aquesta immunització a gran escala es definiran tres modalitats de vacunació en funció de l’tipus de municipi

– Menors de 10.000 habitants: en zones annexes als centres de salut i espais municipals.
– Fins 50.000 habitants: en locals municipals.
– Grans ciutats (València, Castelló, Elx i Alacant): hospitals de campanya, grans espais (Ciutat dels Arts i els Ciències, Ciutat de la Llum, IFA i Palau de Congressos de Castelló) i centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunació, i post-vacunació per esperar un mínim de 15 minuts abans d’eixir del recinte.

A més a més, Ximo Puig ha agraït l’esforç realitzat per aquestes poblacions durant els últims caps de setmana en el seguiment de les mesures addicionals de restricció de la mobilitat. “Aquest esforç ha salvat moltes vides, i ha alleugerit la pressió hospitalària de manera decisiva”, ha afegit.