Home Alcoi Radoo, l’App creada per un titulat del Campus d’Alcoi de la UPV...

Radoo, l’App creada per un titulat del Campus d’Alcoi de la UPV que ajuda a l’hostaleria i el turisme davant la Covid-19.

475
0
SHARE

Fernando Raduán va obtindre el Grau en Enginyeria Informàtica al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) i aviat va començar un nou projecte personal. Es tracta de Radoo, una aplicació mòbil creada amb la finalitat d’ajudar al sector de l’hostaleria durant la pandèmia de la Covid-19. A més de l’hostaleria, també ajuda de manera indirecta al sector turístic.

Aquesta App, disponible en web, iOs o Android, permet digitalitzar la carta de qualsevol restaurant amb la finalitat de minimitzar el contacte entre personal de l’establiment i clients. Un altre dels objectius és prescindir de les cartes físiques, ja que aquestes passen de mà en mà. La carta s’escaneja amb un codi QR per a ser consultada i, a més, permet enviar la seva comanda directament al cambrer. D’aquesta manera, es minimitza el contacte entre cambrers i clients.

El creador de l’App assegura que, diàriament, accedeixen entre 2.000 i 3.000 usuaris. Té presència en establiments de la Comunitat de Madrid, Catalunya, País Basc, Andalusia i Comunitat Valenciana. Fernando Raduán ho té clar: és i serà gratis per a clients i professionals de l’hostaleria. L’objectiu és “aportar un granet de sorra al sector en moments complicats”. Els propis establiments poden descarregar-se l’aplicació, publicar la seua carta i modificar-la. Raduán insisteix que no és necessari que els propietaris dels negocis tinguen coneixements en internet o noves tecnologies.

Fernando ha començat aquest projecte al mateix temps que estudia i treballa en l’agència de màrqueting Activalink. Afirma que “són moltes hores les que dedica a Radoo” i busca estudiants o professionals que vulguin participar en aquest projecte.