Home Alcoi Rècord de participació en els Premis Empresarials AITEX 2022

Rècord de participació en els Premis Empresarials AITEX 2022

0
SHARE
Imatge d'arxiu. Rafael Climent, conseller d'Economia als Premis AITEX 2021
Imatge d'arxiu. Rafael Climent, conseller d'Economia als Premis AITEX 2021

Més de 70 empreses de tot el territori nacional s’han presentat en les tres modalitats de participació; innovació i/o sostenibilitat en tèxtil i cosmètica a més d’emprenedoria

El lliurament de premis als guanyadors serà el 24 de novembre a Alcoi, i comptarà amb la presència de Laura Durán, Directora General de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat d’IKEA.

AITEX tanca la convocatòria de participació en la IV edició dels Premis Empresarials, batent el rècord d’inscripció de les últimes edicions. Un total de 76 empreses de tot el territori nacional s’han presentat a la convocatòria, en les seues diferents modalitats de participació; 19 en la categoria de tèxtil, 22 en la de cosmètica i 35 en la d’emprenedoria. Una molt bona xifra tenint en compte que s’ha incrementat en un 52% la participació respecte a l’any anterior. Del total d’empreses inscrites, el 39% són procedents de la Comunitat Valenciana, i el 61% de fora, sent Catalunya i Madrid les Comunitats Autònomes amb més empreses participants en l’edició actual dels Premis Empresarials.

Un jurat expert i compost per representants de primer nivell del sector tèxtil, cosmètic, acadèmic, institucional i empresarial, valorarà les propostes presentades de cada modalitat, coneixent-se la decisió del jurat en l’acte de lliurament dels premis del pròxim 24 de novembre. Els criteris de valoració del jurat per a assignar la seua puntuació es basaran en la proposta de valor de cada proposta presentada, la seua innovació o impacte ambiental, els resultats obtinguts, la seua petjada socioeconòmica i la qualitat de la proposta presentada.

Acte de lliurament

La gala de lliurament dels Premis Empresarials AITEX 2022 serà dijous 24 de novembre a les 18.00 h. a l’IVAM-CADA Alcoi (C/ Rigoberto Albors, 8 Alcoi). Es presentaran a cinc finalistes de cada modalitat de participació per a posteriorment anunciar al guanyador de cadascuna de les categories, així com el segon classificat. El guanyador de cada modalitat obtindrà una dotació econòmica de 20.000€, sent 10.000€ la quantitat que obtindrà el segon classificat. Repartint un total de 90.000€ en premis.

Seminari professional

L’acte de lliurament dels Premis Empresarials AITEX 2022 comptarà també amb un seminari professional de primer nivell a càrrec de Laura Durán, Directora General de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat i Membre del Comité de Direcció d’IKEA España. Sota el nom «Expansió de negoci i desenvolupament sostenible», Laura Durán compartirà el mètode de disseny de producte en IKEA, conegut com a “disseny democràtic”. A més, parlarà de l’estratègia de sostenibilitat d’IKEA “Persones i Planeta”, la qual explica com el desenvolupament de nou negoci en IKEA s’ha implantat a Espanya.