Inici Alcoià Reobrin al públic els mercats ambulants de Castalla i el de Batoi...

Reobrin al públic els mercats ambulants de Castalla i el de Batoi d’Alcoi

236
0
COMPARTIR

Ja han obert alguns dels mercats ambulants ambulants de les nostres comarques, el primer a fer-ho va ser el de Castalla, que va haver de modificar la seua ubicació, col·locant els paradetes pels carrers Còlon, Pare Polanco, al cosatat del parc municipal. El mercat ambulant s’ha adaptat a la normativa, amb un punt d’entrada i un altre d’eixida i amb aforament limitat, qui accedirà al mercat després de netejar-se les mans amb gel desinfectant. A Castalla de moment haurà comprat els dissabtes, esperant en un futur poder tornar a obrir els dimarts.
Per la seua part el mercat de Batoi d’Alcoi, també ha obert les seues portes hui diumenge, després de mes 50 dies sense fer-ho. En total han sigut 11 llocs els que hui han oferit els seus productes i tots ells han guardat els 2,5 metres de separació entre lloc i lloc i establits per la normativa i comptaven tan sols amb 6 metres de llarg per a exposar els seus productes.
Diego Ortíz, director del departament de comerç de l’Ajuntament d’Alcoi, en ha explicat que al recinte tan sols podien accedir 22 persones que era el numero de dependents del mercat i que abans d’accedir havien de llavar-se les mans amb gels hidroalcoholics.
I és que en aquesta primera fase ja puguen reiniciar la seua activitat els mercats a l’aire lliure (mercats ambulants) en la via pública, amb condicions de distanciament entre llocs, i delimitació del mercat ambulant per a un correcte control de l’aforament per les forces de seguretat. Aquests estaran limitats al 25% dels llocs habituals o a un augment de la superfície per a assegurar el manteniment de la distància de seguretat entre els llocs i els vianants.
El Govern ha recomanat que la distribució lineal dels llocs en els mercats ambulants es realitze a bastant distància evitant que, en un carrer, queden els uns enfront dels altres, separats per una via de trànsit, amb una distància mínima entre ells de sis metres i amb una separació mínima de dos metres i mig entre els laterals.
Els mercats de venda no sedentària podran adaptar-se o mantindre la seua activitat en els llocs on habitualment se celebren, sempre que l’espai on es desenvolupen permeta garantir que l’afluència de persones no supera l’aforament permés segons la fase de *desescalamiento i que permeta complir amb els requisits de distància mínima de seguretat entre persones. L’ajuntament podrà valorar, si escau, l’ampliació de la superfície destinada al mercat de venda no sedentària, segons es recull en la guia.
En espais no coberts habilitats per a la celebració de mercats no sedentaris, hauran d’estar totalment delimitats amb cinta d’obra, tanques, o amb qualsevol altre mitjà que permeta marcar de manera clara els límits de l’espai, com a conseqüència de la coordinació entre comerciants i autoritats locals de manera que es puga controlar l’entrada i eixida de gent evitant les aglomeracions.
Així mateix, els mercats de venda no sedentària que no puguen mantindre l’activitat en un entorn tancat o delimitat, valoraran el trasllat de la seua ubicació a instal·lacions esportives o d’un altre tipus, on puguen adoptar mesures de control per a dosar l’aforament. La disposició i el nombre de llocs en funcionament ha de permetre igualment el manteniment de la distància de seguretat.
En la guia es recomana establir un accés per a entrada i un altre per a l’eixida del recinte. En l’entrada es podrà posar a la disposició dels clients un dispensador d’hidrogel o qualsevol altre tipus de desinfectant per al seu ús previ a l’accés a l’espai de compra. Podrà, així mateix, facilitar-se màscares, guants o establir la seua obligatorietat d’ús si així es considera necessari per part de l’organisme competent.
En cas de pics amb afluència massiva de clients, s’impedirà l’entrada al recinte i aquests hauran d’esperar fora, de forma organitzada i guardant rigorosament la distància de seguretat. A més, es garantirà la vigilància de l’espai on se celebre el mercat durant l’horari de funcionament, per al compliment de les normes de distanciament social, així com per a evitar aglomeracions.
L’Executiu aconsella establir cartelleria informativa amb les mesures de distanciament i higiene que han d’adoptar-se, indicant també que, si una persona manifesta símptomes compatibles amb el Covid-19, haurà d’abandonar immediatament el lloc i seguir les indicacions del personal sanitari.