Home Beniarrés Repunt de contagis al Comtat, que no atura la minva de la...

Repunt de contagis al Comtat, que no atura la minva de la incidència del coronavirus a les seues poblacions

765
0
SHARE

La comarca del Comtat ha sigut la menys afectat per la crisi de la Covid19 des del seu inici fa ja vora 11 mesos. Les seues poblacions, més nombroses però menys habitades, han sigut -i en alguns casos com Almudaina, Fageca i Famorca segueixen sent-ho- els únics reductes de la muntanya alacantina on el virus no ha aconseguit entrar, al menys no amb tanta força com a altres zones.

No obstant, algunes de les seues localitats han experimentat un augment del nombre de casos positius per coronavirus en la darrera actualització d’aquest dimarts 2 de febrer. És el cas de les dos poblacions més importants de la comarca, Cocentaina i Muro, que han vist créixer els positius detectats en 62 i 51 casos -6 i 14 casos més que el passat divendres, respectivament-. Aquestes xifres han deixat la incidència acumulada en elles en els 1.963 i els 2.263 casos/100.000 habitants respectivament, amb 226 i 211 casos actius a cadascuna d’elles.

Aquest fet s’ha donat també a localitats com Beniarrés o Planes, amb 16 i 11 contagis més. Totes dos han vist créixer aquest indicador, que ha elevat també la incidència en elles fins al punt de que són les dos poblacions amb major incidència del virus a l’interior alacantí. En concret, aquesta dada es queda en els 3.936 i els 3.463 casos/100.000 habitants amb 44 i 24 positius actius en elles respectivament.

Per contra, altres poblacions del Comtat tornen a estar lliures del virus després d’haver detectat els primers contagis de la pandèmia. És el cas de l’Orxa o Quatretondeta, que jo no tenen casos actius de coronavirus. Localitats que s’afegeixen a les abans mentades, en les que la Covid19 no ha fet acte de presència des de l’inici de la crisi sanitària.