Home Alcoi Reunió per a la consolidació de l’Agrupació Sanitària Integrada “Alicante Centro”

Reunió per a la consolidació de l’Agrupació Sanitària Integrada “Alicante Centro”

0
SHARE
Imatge de la reunió
El passat 11 d’abril, el Gerent de l’Àrea de Salut d’Alcoi, Alfredo Rizo, junt la directora de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris, Beatriz Vañó, es van reunir amb el Secretari Autonòmic de la Conselleria de Sanitat, Francisco Ponce, i els equips directius dels departaments d’Alacant i Elda. Aquesta trobada va ser crucial per a la consolidació de l’Agrupació Sanitària Integrada (ASI) denominada “Alicante centro”.
L’ASI, conforme al decret llei 2/2024, de 21 de febrer, té com a objectiu primordial garantir l’assistència sanitària integral i equitativa en el Sistema Valencià de Salut, a través de la integració de centres hospitalaris i d’atenció primària. Aquest model organitzatiu representa segons han informat els ens reunits “una evolució necessària, permetent una major eficiència, qualitat i continuïtat assistencial”.
Durant aquesta trobada, es van abordar els avanços en la constitució i funcionament de l’ASI “Alicante-Centro”; tantmateix s’establiren les sinergies entre els tres departaments implicats: Alacant-Hospital General, Elda i Alcoi, dissenyades per a millorar l’atenció sanitària a la regió.
L’ASI “Alicante Centro” es va activar després de l’aprovació del decret llei al febrer, i des d’aleshores s’ha treballat per a la seua implementació. Aquesta iniciativa representa, segons els responsables “una fita en l’optimització de l’assistència sanitària a la regió, enfortint la coordinació entre centres i assegurant una atenció de qualitat per a tots els ciutadans”.