Home Alcoi Roberto Perona, alumne del Campus d’Alcoi de la UPV, en el Top...

Roberto Perona, alumne del Campus d’Alcoi de la UPV, en el Top 20 dels estudiants excel·lents d’Espanya

894
0
SHARE

Un dels alumnes del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha accedit al Rànquing de la Societat Espanyola d’Excel·lència Acadèmica (SEDEA). Es tracta de Roberto Perona, natural d’Ibi, que ha aconseguit ser el 19é millor estudiant de tota Espanya en la modalitat ‘Arquitectura i Enginyeria’ amb una nota mitjana de 9,38.

Perona és graduat en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes al campus alcoià. Actualment estudia el Màster en Disseny de Peces i Motles per a Injecció de Plàstic.

A més, en el seu Treball Final de Grau (TFG), va aconseguir una nota d’excel·lent. El seu TFG tracta el desenvolupament d’un llum per a la tauleta de nit la qual està formada per un sistema d’accionament tàctil, en un sistema d’il·luminació indirecta que compta amb 3 intensitats diferents. Al Campus d’Alcoi, Perona també he obtingut diverses matrícules d’honor i el premi al millor expedient de segon i tercer curs.

La de Roberto Perona és una història de superació en la qual no ho va tindre res fàcil en les seues primeres etapes educatives. Al Campus d’Alcoi de la UPV, gràcies al seu esforç, dedicació, i a la qualitat d’instal·lacions i docència, aquest alumne ha aconseguit posicionar-se en el rànquing d’excel·lència, convertint-se en un dels millors estudiants a nivell nacional. El missatge de Roberto en la seua lliçó de vida és que “no deixes que ningú et diga que no pots aconseguir alguna cosa” i que “amb interés, ganes, treball dur i esforç qualsevol persona pot aconseguir allò que es propose”.

Després de considerar diverses possibilitats, Roberto Perona va decidir estudiar a Alcoi. El fet de ser un campus mitjà té avantatges com que “el nombre d’alumnes en classe és reduït” i que “l’atenció del professor és major. És tot molt pròxim”. L’estudiant també apunta que les instal·lacions i laboratoris “estan molt ben equipats”.

Reconeixement també del professorat

La llicenciada en Belles Arts, Silvia Sempere, ha sigut professora de Roberto Perona mentre cursava el grau. Sempere indica que aquest estudiant destaca per la seua “coherent eficàcia i eficiència, tant en mètode com en resultats de treball”.

A més, “tots els seus assoliments aconseguits durant el grau estan més que merescuts i li augure un bon futur”. La professora del Departament d’Enginyeria Gràfica sosté que “en la meua tasca com a docent, en cada grup sempre destaquen determinats alumnes”.En el cas de Roberto, “era molt evident el valor que li atorgava al procés d’aprenentatge, a més de manifestar una especial estima i respecte cap a aquells professors que pogueren ensenyar-li el que ell estava buscant”.

SEDEA i el Rànquing

SEDEA és una entitat d’àmbit nacional creada en 2019 que té per objectiu identificar i acreditar als millors graduats del país, posant en valor el seu talent i contribuint des de múltiples enfocaments al seu èxit laboral.

“Donar visibilitat als estudiants més excel·lents del país evitarà situacions de desemparament, desocupació o sobrequalificació que comporten el desaprofitament de les seues excel·lents capacitats. Molts troben vertaderes dificultats per a aconseguir una ocupació digna o concorde a la formació i mèrits atresorats”, insisteixen des de l’entitat.