Home Foia de Castalla Rodríguez-Piñero es compromet amb IBIAE a generar “una agenda de treball conjunta...

Rodríguez-Piñero es compromet amb IBIAE a generar “una agenda de treball conjunta a Brussel·les i millorar la interlocució perquè Europa conega de prop els reptes d’aquesta indústria”

780
0
SHARE

Nota de premsa: L’eurodiputada del PSPV-PSOE Inmaculada Rodríguez-Piñero s’ha compromés aquest matí a “treballar conjuntament” amb l’Associació d’Empresaris de la Foia de Castalla (IBIAE) per a generar “una agenda de treball conjunta a Brussel·les perquè Europa conega de prop els reptes d’aquesta indústria”. “Perquè es compte amb el sector en legislar, Europa ha de sentir les seues veus i ells han de conéixer Europa”, ha destacat Rodríguez-Piñero, que aquest matí ha visitat l’empresa Smurfit Kappa a Ibi, on també s’ha reunit amb l’organització empresarial i representants de l’empresariat en el sector del plàstic.
“És essencial que el sector, l’empresariat de la zona i les institucions europees desenvolupen uns canals de comunicació forts perquè la indústria senta la Unió Europea com una cosa pròxima”, ha afirmat l’eurodiputada, que ha afegit que “Brussel·les ha de conéixer al sector i el sector ha de conéixer Brussel·les”. “Trenta-quatre anys després de convertir-nos en membres de la Unió Europea, no pot ser que no existisquen uns canals de comunicació en aquest sentit”, ha manifestat i, per això, s’ha compromés a “treballar amb la indústria per a defensar els interessos valencians en el si de les institucions europees”.
En aquest sentit, la dirigent socialista ha destacat la “gran capacitat d’adaptació” d’aquesta indústria en la zona de la Foia de Castalla i ha posat en valor el “gran valor afegit” que suposa el teixit associatiu d’Ibi i voltants. “Cap empresa pot fer front en solitari als reptes als quals hem d’enfrontar-nos en el futur, i un teixit associatiu fort és un gran avantatge comparatiu de la indústria d’Ibi”, ha ressaltat, i per això s’ha compromés a “ajudar al fet que aqueix avantatge siga major, aprofitant totes les oportunitats que s’ofereixen a Europa”.
“Perquè es compte amb el sector en legislar, Europa ha de sentir les seues veus i ells han de conéixer Europa”, ha asseverat Rodríguez-Piñero, que ha considerat “fonamental” participar en els processos “quan es prenen les decisions, no una vegada que s’ha aprovat la regulació” i per això ha destacat la necessitat de “una interlocució fàcil i permanent”. “Si no som ací, uns altres decidiran per nosaltres, i el que volem és defensar els nostres interessos”, ha advertit l’eurodiputada, que ha conclòs que s’ha d’intensificar el treball perquè “el sector conceba Europa com una oportunitat”.