Inici Alcoi Rotary Club Alcoi Font Roja prepara un projecte per a facilitar aliment...

Rotary Club Alcoi Font Roja prepara un projecte per a facilitar aliment fresc

157
0
COMPARTIR

Rotary Club Alcoi Font Roja ha transformat la seua idea inicial respecte a la Setmana del Medi Ambient per a convertir-la en una acció solidària. La motivació d’aquesta decisió ha arribat després de conéixer el notable increment de persones que necessiten ajuda per a poder menjar a les nostres comarques.
Els responsables de Caritas i Creu Roja a Alcoi ens han explicat com la xifra de famílies amb problemes s’ha multiplicat per cinc en poques setmanes. La demanda és tal que totes dues entitats han necessitat de la col•laboració extraordinària per a incrementar les seues possibilitats d’ajuda, encara que de moment no podran complir totalment amb aquesta comesa.
La preocupació principal ara és resoldre la manca nutritiva per a la qual, de moment, no hi ha expectatives de solució. Les ajudes habituals solen estar formades per aliments peribles i no hi ha en els menús d’aquestes persones la quantitat suficient d’aliment fresc, és a dir, verdures, carns o peixos.
Davant aquesta necessitat, Rotary Club Alcoi Font Roja ha plantejat una ambiciosa campanya per a coordinar amb les autoritats locals i les entitats referides l’adjudicació de bons d’aliment fresc en els establiments del comerç local que desitgen adherir-se. Un expert nutricionista ha preparat una base dietètica i amb eixos bons es podrà adquirir aquells productes que asseguren el bon manteniment. Per a això, les botigues i llocs locals que col•laboren tindran referenciades uns mercaderies que formen part d’eixe menú mínim. Així, es proporciona aquesta aportació essencial, alhora que es contribueix al manteniment del comerç local.
Els fons necessaris per a aquesta activitat arribaran a través de les activitats previstes amb motiu de la Setmana Solidària del Medi Ambient, ‘Ambient Solidari’, que ha preparat Rotary Club Alcoi Font Roja.
Les activitats de ‘Ambient Solidari’ es divideixen en tres moments. Totes les activitats es realitzaran de manera telemàtica amb participació directa dels assistents i emés en directe amb lliure accés.
La inauguració compta amb ponents de primer ordre que analitzaran les repercussions per al medi ambient i l’economia de la pandèmia produïda per la COVID-19. L’acte serà dilluns que ve 1 de juny a les 17h. Està prevista la participació del governador del Districte 2203 de Rotary International, Arturo Alagó; l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés; la directora general de l’IVACE, Julia Company; el regidor de Medi Ambient d’Alcoi, Jordi Silvestre; el gerent de Devesa & Calvo Advocats, David Devesa; el president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pau de Gràcia; el director farmacèutic de Korott, José Antonio Picó; el CEO de la plataforma empresarial U8M, Francisco Chico de Guzmán i el vicepresident de AVVE, Lalo Blanes.
Els dies centrals de la setmana estan dedicats als més joves. El dimarts 2, el dimecres 3 i el dijous 4 hi haurà tres tallers que combinen les manualitats amb el medi ambient, dirigits per Evaristo Alcaraz, propietari de Manetes. Els xiquets i xiquetes que ho desitgen poden connectar a la videoconferència del taller o seguir-la per la retransmissió en directe. Els assistents podran realitzar una menjadora d’ocell, un hivernacle o un cistell, tot realitzat amb materials reciclats.
Per a la clausura hem preparat una festa. Serà el divendres dia 5 a les 17 h. Mitjançant videoconferències, comptarem amb la participació d’esportistes, músics, actors i actrius, pintors i persones reconegudes del nostre àmbit geogràfic i de fora. Durant aquest festival hi haurà sortejos i subhastes, que s’allargaran durant la setmana a través d’una programació especial. L’acte, que durarà unes tres hores, s’emetrà en directe en les plataformes dels mitjans de comunicació d’Alcoi, que col•laboren de manera desinteressada en una emissió conjunta oberta per a tots. Així, es podrà seguir per Pàgina66, TVA, El Nostre, AraMultimedia, COPE Alcoi, Onda Cero i Radi Alcoi. A més de subhastes i sortejos, podrà haver-hi aportacions particulars o d’empreses mitjançant diversos formats. D’igual manera ocorrerà en la resta d’actes.
El president de Rotary Club Alcoi Font Roja, Pedro García Belenguer, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa ambiciosa que busca complir amb una necessitat sorgida a partir de l’inici de la pandèmia, sobre la qual un club rotari com l’Alcoi Font Roja actua de la manera que té per costum, mobilitzant les nostres idees perquè entre tots puguem evitar que hi haja problemes de fam i desnutrició entre els nostres veïns”.