Home Alcoi Salvador posa a Alcoi com exemple de recuperació urbana mitjançant ajudes de...

Salvador posa a Alcoi com exemple de recuperació urbana mitjançant ajudes de la Generalitat

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi ha rebut al llarg de la present legislatura més de 6 milions d’euros en ajudes per a rehabilitar els seus edificis i 2 més per a transformar l’antiga travessia de la N-340 en un carrer amable al vianant. Ajudes provinents de la Conselleria d’Infraestructures que ha visitat aquest dijous la ciutat, on no ha descartat inversions per a millorar la connexió viària entre la muntanya i les Marines.

Cada localitat té una sèrie d’edificacions que, degut a que van ser construïdes molts anys enrere i al propi deteriorament que pateixen els materials de que estan construïdes, necessiten d’intervencions per a ser rehabilitades. Algunes d’elles, inclús, arriben a patir estats d’abandonament que els porten prop de la ruïna, com ocorre a algunes localitzacions de la ciutat d’Alcoi. Al seu casc urbà, especialment al centre, existeixen edificis que han requerit d’actuacions urgents, bé siga amb el seu enderrocament per la impossibilitat de recuperar-los, o bé amb rehabilitacions.

L’estat de bona part dels edificis del centre de la ciutat d’Alcoi ha aconseguit atraure inversions per valor de 6 milions d’euros que els propietaris d’edificis han pogut utilitzar per a sufragar part de les despeses necessàries per a recuperar els seus immobles. Una realitat que contrasta amb la manca d’inversions que històricament ha tingut la ciutat durant les darreres legislatures per a aquest menester. Desenes de llars alcoianes s’han beneficiat de les ajudes del conegut com a Pla ARRU, que a Alcoi ha tingut un dels majors graus d’aplicació de tot el País Valencià.

La presència de la Consellera Salvador a la ciutat dels ponts ha valgut també per a que s’interessara per l’estat dels treballs al Carrer Entença, una obra que el Consistori alcoià anava a sufragar amb fons propis, però que finalment ha rebut l’ajuda del Consell. Així, Alcoi només ha hagut de pagar una tercera part dels vora 2 milions que té com a cost el projecte, ja quasi en la seua darrera fase. Salvador també s’ha referit a la possibilitat d’executar la millora de la CV-70, que uneix les comarques de l’Alcoià i El Comtat amb les Marines. Una possibilitat que s’avaluarà però que no compta amb dotació, pel moment, degut als forats que encara queden en la Conselleria d’Infraestructures d’anteriors governs.

Les llars del Grup Sant Jordi d’Alcoi són altre dels indrets en els que ha invertit la Conselleria d’Habitatge a les comarques.